Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Comemorarea fericitei Maica Speranța a lui Isus

În ziua de vineri, 8 februarie 2019, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Barticești, a avut loc celebrarea unei sfinte Liturghii solemne în memoria fericitei Maica Speranța, mesagera Iubirii Milostive.

A fost un motiv și o zi de sărbătoare și o zi memorabilă în care i-am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acordat Bisericii sale prin persoana fondatoarei noastre.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar. Împreună cu parohul locului, pr. decan Alois Moraru, au concelebrat optsprezece preoți din diferite parohii. Celebrarea a fost animată de corul comunității dirijat de către domnul dascăl Petrică.

Înainte de începerea sfintei Liturghii, părintele Fernando Manni, Fiu al Iubirii Milostive, a prezentat importanța zilei de 8 februarie ca zi de comemorare a fericitei Speranța a lui Isus, zi aleasă de sfânta Biserică. Aceasta este ziua în care cinstitorii fericitei Maica Speranța o pot invoca cu încredere ca mijlocitoare pentru dobândirea de haruri de la bunul Dumnezeu pentru viața de zi cu zi.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. paroh Alois Moraru, care a evidențiat câteva aspecte din viața fericitei Maica Speranța, printre care faptul că au trecut 36 de ani de la trecere sa la Domnul și acest lucru demonstrează că este o fericita contemporană cu noi, este actuală. Prin urmare, exemplul său de sfințenie este cunoscut de noi toți și ușor de urmat.

La sfârșitul sfintei Liturghii Preasfințitul a dat binecuvântarea cu relicva fericitei Maica Speranța, după care întreaga comunitate a cinstit-o sărutând-o.

După frumoasa și înălțătoare celebrare a sfintei Liturghii a urmat o agapă fraternă în casa surorilor și în oratoriul parohial.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile și binecuvântările ce le-am primit din marea sa bunătate.

Mulțumim tuturor celor care au luat parte la această sfânta Liturghie de comemorare a fericitei Maica Speranța, mesagera Iubirii Milostive.

Slujitoarele, Fiii și Laicii Familiei Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 februarie: Barticești: Comemorarea fericitei Maica Speranța a lui Isus


 

lecturi: 1172.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat