Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul de iarnă "Dezgheață-ți inima pentru Isus"

În perioada 4-9 februarie 2019, în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a avut loc campusul copiilor Iarna împreună cu tema "Dezgheață-ți inima pentru Isus", pe baza filmului "Frozen - Regatul de gheață". În cele șase zile cei aproximativ 150 copii au putut lua parte la programul organizat de preoții vicari Leonard Farcaș și Paul Căliman alături de 30 de animatori.

Din acest program au făcut parte: bansuri, vizionarea filmului urmată de cateheza cu tema pe zile (Zâmbește, Isus te iubește, Iubirea adevărată topește o inimă de gheață etc.), jocuri și competiții sportive, ateliere (modelaj baloane, brățări, scooby doo, quilling, origami, lucru manual, pictură pe hârtie și pe față, dansuri, jocuri de masa, lego s.a.m.d), momente artistice, dar și momente de adorație, rugăciune și sfânta Liturghie.

Cele patru echipe în care au fost împărțiți copiii ("Oamenii de zăpadă", "Trolii", "Paznicii de gheață" și "Renii") au participat la jocuri și competiții pentru a obține primul loc.

Serata a avut loc vineri, la ora 19, la subsolul bisericii, unde s-au prezentat pe scurt rezultatele unei săptămâni pline de voie bună, distracție, dar și oportunități de a învăța. Sâmbătă dimineață am pornit în excursie la Salina de la Târgu Ocna pentru mai multe momente recreative.

În concluzie, campusul a reprezentat o oportunitate pentru copii și tineri de a socializa altfel decât societatea obișnuiește să sugereze, să creeze amintiri și să învețe atât lucruri practice, cât și aspecte legate de natura morală și spirituală.

Luisa Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-9 februarie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul de iarnă "Dezgheață-ți inima pentru Isus"


 

lecturi: 789.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat