Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Consiliu director Kolping Moldova

Sâmbătă, 9 februarie 2019, la casa Kolping din Ploscuțeni, a avut loc consiliul director al Asociației Kolping Moldova, cu participarea membrilor aparținând asociațiilor locale din Bârlad, Oituz și Ploscuțeni.

Impulsul spiritual a fost propus de pr. Ștefan Ciubotaru, praeses al asociației, după care au urmat informările de la nivel central, prezentarea situației financiar-contabile pentru anul 2018, raportul activităților din 2018 la nivel regional, informări de la nivel local și diecezan și propunerea de activități la nivel regional, pentru anul 2019.

Punctele centrale ale discuțiilor au fost evaluarea activităților desfășurate în anul precedent (tabăra de muncă de la Ploscuțeni, întâlnirile de formare pentru tineri, proiectul "Încalță un copil", Calea Crucii pe dealul Ciciola și altele) și activitățile propuse pentru anul în curs.

Unele dintre activități se vor repeta și în acest an și, ca noutate, a fost propusă inițierea unor întâlniri de formare pentru lideri de tineret, având ca țintă parohii din Decanatul de Trotuș, scopul final fiind organizarea unor asociații Kolping în aceste parohii, organizarea unei zile de formare pentru adulți, completată de "Balul adulților", devenit tradiție în comunitatea din Oituz, implicarea tinerilor în organizarea evenimentului prilejuit de vizita Sfântului Părinte papa Francisc la Iași, precum și întărirea parteneriatului cu asociația Kolping Munster din Germania prin organizarea unor activități comune.

Mulțumim tuturor pentru disponibilitate și implicare. Dumnezeu să ne îndrume pe calea începută de fericitul Adolph Kolping pentru a fi sprijin celor de aproape și de departe. Spor în toate!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 februarie: Ploscuțeni: Consiliu director Kolping Moldova


 

lecturi: 800.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat