Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus despre vocația la viața consacrată și Familia Guanelliană

"Vino și vezi! Cât de bun sunt eu!! Fiind fiul meu prețios, am nevoie de tine pentru misiunea de a vesti iubirea mea celor nevoiași". Auzind glasul lui Dumnezeu, în vacanța intersemestrială a tinerilor, Slujitorii Carității au organizat un campus vocațional în perioada 3-6 februarie 2019, pentru tinerii doritori să cunoască și să înceapă un drum pentru viața consacrată.

Un grup de băieți au venit din diferite parohii pentru acest scop de a cunoaște o parte din Opera Guanelliană. Totodată am reflectat asupra temei "Vocația guanelliană: «Dumnezeu e cel care face!»" Apostolul Paul scrie: "Binecuvântat să fie Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Cristos... întrucât ne-a ales în el mai înainte de întemeierea lumii ca să fim sfinți și neprihăniți înaintea lui" (Ef 1,3-5). Am meditat că înainte de întemeierea lumii, înainte de venirea noastră la existență, Tatăl ceresc ne-a ales personal, pentru a ne chema să intrăm în relația filială cu el, prin Isus, Cuvântul Întrupat, sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Băieții au organizat o dimineață specială pentru bătrânii din Casa "Sfântul Iosif": jocuri, muzică și voie bună. I-au înveselit cu darurile lor, cântând, dansând și mai ales vorbind cu ei ca și cum ar fi fost nepoții lor. Ei s-au implicat ascultând din experiența vieții bătrânilor. Așa au gustat puțin din viața guanelliană.

Părintele Pavel Beșleagă, paroh de Bârnova, a binevoit să îi ajute în discernământul vocațional explicând: "Persoanele consacrate sunt persoane atente la melodia Duhului Sfânt, disponibili a se lăsa conduși în drumul lor, implicând chiar și pe cei care în mod silențios întind mâna lor spre a cere ajutor". Părintele a introdus băieții în viața consacrată explicând că "viața umană este un dar al lui Dumnezeu, s-a născut din iubire și este baza vocației vieții consacrate. Citând pasaje din Biblie și din Catehismul Bisericii Catolice, a provocat băieții punându-le câteva întrebări, discutând în grupuri: Ce calități am eu? Cine este Isus pentru mine? Cum se manifestă chemarea mea la viața consacrată? Vreau să renunț la viața mea pentru a dărui celorlalți? Ce adaug eu la grupul bisericesc din care fac parte?

Pr. Bakthis Walagan și pr. Antony Kalai i-au introdus în viața guanelliană, explicând viața sfântului Alois Guanella, misiunea și carisma lui, i-au încurajat însoțindu-i toată perioada campusului.

Tinerii s-au arătat plini de entuziasm, energie și curaj în toate momentele.

Sperăm că vacanța aceasta a fost pentru ei una bogată și rodnică. Mulțumind lui Dumnezeu, suntem bucuroși că am putut fi împreună în aceste zile. Ne rugăm pentru ei ca să discearnă bine voința lui Dumnezeu în viața lor.

Pr. Bakthis Walagan Alphonse, SDC

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 februarie: Iași: Campus despre vocația la viața consacrată și Familia Guanelliană


 

lecturi: 726.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat