Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate

Cea de-a XXIII-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate a fost celebrată de persoanele consacrate din România prezente la Roma, alături de comunitatea catolicilor români, duminică, 3 februarie 2019, la ora 16.00, în biserica "San Vitale". Celebrarea a fost prezidată de părintele carmelit Augustin Bărbuț.

Persoanele consacrate române prezente la Roma au sărbătorit ziua mondială dedicată lor, în comunitatea credincioșilor români, cu care au împărtășit bucuria consacrării și i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vocației. Surorile și frații s-au armonizat în pregătirea și animarea liturgică, cât și a momentului de adorație condus de pr. Cristian Aiojoaei, OFMConv.

În cuvântul de învățătură, părintele franciscan Irimia Romică Pal a vorbit despre viața consacrată care își găsește izvorul în dorința lui Isus de a duce vestea mântuirii la toată făptura. După exemplul lui Cristos care, prin cuvânt și faptă, a făcut prezentă milostivirea lui Dumnezeu în această lume, persoana consacrată trebuie să continue această misiune, având ochii deschiși pentru a vedea nevoile timpului de față, inimă milostivă pentru a-i înțelege pe cei în dificultate și mâini disponibile care să-i slujească. Prin aceste cuvinte pr. Romică a evidențiat viața de slujire pe care o duc persoanele consacrate, cu bucuriile și exigențele de fiecare zi. În încheiere, a indicat evanghelia ca fiind programul de viață al fiecărei persoane consacrate și oglinda prin care persoana consacrată își poate verifica zilnic conformarea la Cristos.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, a mulțumit tuturor pentru participare și a subliniat comuniunea diversității carismelor, o bogăție pentru Biserică și pentru comunitatea locală a credincioșilor.

În cadrul celebrării liturgice s-au sfințit lumânările marcând sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, iar la finalul celebrării credincioșii au primit binecuvântarea cu lumânările în cinstea sfântului Blaziu, episcop martir.

Viața consacrată, cu diversitatea carismelor inspirate de Duhul Sfânt, rămâne și astăzi unul din modurile prin care Dumnezeu continuă să își arate apropierea față de oameni. Persoanele consacrate sunt o binecuvântare pentru Biserică, de aceea suntem invitați cu toții să ne rugăm pentru ca ele să rămână fidele misiunii încredințate lor de Domnul.

Pr. Irimia Romică Pal, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 februarie: Roma: Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate


 

lecturi: 1280.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat