Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Maria: Emisiune despre "Rugăciunea pentru unitate"

Din studioul Radio Maria din Iași, a fost transmisă în direct, luni, începând cu ora 15.30, în cadrul emisiunii "Frumusețea credinței", realizată local, ediția "Rugăciunea pentru unitate", în contextul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie).

Emisiunea "Frumusețea credinței" este realizată de pr. Adrian Blăjuță, iar invitatul ediției "Rugăciunea pentru unitate" a fost pr. Iosif Antili, profesor la Institutul Teologic "Sfântul Iosif din Iași".

Despre contextul și cauzele care au dus la ruptură în Biserică, despre inițiativele care s-au luat de-a lungul timpului în favoarea restabilirii unității în Biserică, despre fundamente scripturistice care stau în spatele efortului care trebuie făcut în sprijinul unității în credință dar și argumente pentru a ne da tot interesul și pentru a ne ruga pentru ca într-o zi "toți să fie una", toate acestea, dar și despre alte nelămuriri s-a încercat o clarificare în cadrul ediției "Rugăciunea pentru unitate" a emisiunii "Frumusețea credinței", pe care o puteți asculta prin intermediul playerului de mai jos.

Audiție rodnică în credință!

* * *

Emisiunea "Frumusețea credinței" este realizată în direct, în fiecare luni, începând cu ora 15.30. Timp de o oră, în cadrul emisiunii, se discută despre subiecte de actualitate pentru viața de credință.

Alături, în studio sau prin telefon, sunt preoți, persoane consacrate sau laici, împreună cu care se încearcă a se face mai multă lumină în unele aspecte și subiecte cu care ne confruntăm în viața spirituală. Emisiunea încearcă să lămurească unele dintre întrebările care apar în trăirea credinței.

Emisiunea "Frumusețea credinței" are și două rubrici speciale, preluate din revista "Lumina creștinului", revista lunară a Diecezei de Iași: o rubrică biblică, "Lămuriri din Biblie", în care pr. Alois Bulai oferă răspunsuri la nedumeriri care apar în citirea Sfintei Scripturi, și o rubrică de sănătate, "În apărarea sănătății", în care doctorul Bianca Hanganu vorbește despre diferite boli și probleme de sănătate.

Pe parcursul acestei emisiuni, există și posibilitatea pentru ascultători de a intra în direct, fie prin intermediul numărului de telefon al Radio Maria: 0359.444.410, fie prin mesaje trimise pe pagina Facebook a Radio Maria România, @radiomariaromania, www.facebook.com/radiomariaromania, pentru cei care nu recepționează Radio Maria la radio, existând posibilitatea ca și de pe această pagină să fie ascultat Radio Maria, la secțiunea "Ascultă Radio Maria!"

Emisiunea este difuzată și în reluare în sâmbăta următoare.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 635.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat