Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Zile de reculegere pentru tineri

În perioada 3-5 ianuarie 2019 aproximativ 30 de tineri din diferite parohii - Barticești, Traian (NT), Vânători, Schineni, Sagna, Bălușești, Roman, Ciucani și Fundul Răcăciuni - au participat la zilele de reculegere ce au avut loc la Casa "Maica Speranța" din Barticești.

Ei au fost însoțiți și ajutați de pr. Fernando Manni, pr. Iosif Ghența, sr. Cecilia Radavoi, sr. Alina Balint și sr. Emerențiana Caponi.

Zilele de reculegere au avut ca temă principală "Familia din Nazaret" aceasta a fost împărțită în patru cateheze ținute atât de pr. Fernando și pr. Iosif cât și de pr. Felicin Tiba.

Aceste zile de har s-au deschis cu prezentarea tinerilor și introducerea în tema fixată urmate de prânz și diferite servicii. După prima cateheză a fost împărtășirea în grup și sfânta Liturghie în biserica parohială. Sera am avut ocazia să ascultăm mărturia a doi soți care sunt împreuna de 40 de ani. Din mărturia lor am înțeles că rugăciunea, a pune totul în mâinile lui Dumnezeu, a cere iertare, a mulțumi, a se asculta și înțelege unul pe altul... a fost "scânteia" ce le-a dat curajul de a merge înainte. Am putut asculta și mărturia unei tinere participantă la exerciții care a împărtășit cu noi o parte din istoria familiei ei și cum l-a descoperit și întâlnit pe Dumnezeu în viața ei.

A doua zi am început-o cu sfânta Liturghie celebrată în capela Centrului Medical din Barticești. Prima parte a zilei s-a desfășurat la Barticești cu catehezele și meditația personală urmată de împărtășirea în grup, iar a doua parte am petrecut-o la un centru de copii din Roman. A fost o experiență care va rămâne întipărită în inimile tuturor pentru că am reușit să aducem puțină bucurie în inimile acelor copii, doar prin simpla noastră prezență. Suntem mulțumiți că am putut face acest mic gest, și că astfel am învățat să fim mai recunoscători lui Dumnezeu pentru darurile primite mai ales pentru familiile noastre.

Seara a fost încheiată cu o oră de adorație în fața preasfântului sacrament, unde am simțit în mod deosebit prezența lui Isus, lăsându-l să vorbească inimilor noastre și fiecare dintre noi a fost invitat să mediteze la câte o caracteristică a familiei (bunătatea, generozitatea, dragostea...).

Lăudându-l pe Domnul cu rugăciunea Laudelor am început a treia zi urmată de o meditație ținută de p. Felician Tiba, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Familiei, care a încercat să ne explice rolul pe care îl are familia în viața fiecărei persoane indiferent de vârstă, de probleme, situații... plecând de la experiențe concrete întâlnite în misiunea sa cu familiile.

Aceste zile de har sau încheiat cu sfânta Liturghie în capela surorilor, moment ce reprezintă cel mai frumos act de mulțumire.

Zilele petrecute la Casa "Maica Speranța" reprezintă o experiență în cadrul căreia am învățat lucruri valoroase. Cu ajutorul momentelor de meditație am reflectat mai mult la propria viață și astfel am ajuns să ne descoperim pe noi înșine. La momentul de împărtășire, chiar dacă la început mulți dintre noi au ezitat să vorbească, au fost încurajați să se deschidă, și astfel și-au învins teama și rușinea de a vorbi în fața celorlalți.

Cel mai potrivit cuvânt care ar putea descrie această experiență ar fi "formatoare", deoarece a contribuit la dezvoltarea umană și spirituală a fiecăruia.

Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care au contribuit la buna reușită a acestor zile!

Familia Iubirii Milostive
și tinerii participanți la zilele de reculegere

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 ianuarie: Barticești: Zile de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 1157.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat