Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!" - întâlnire pentru tinere despre Ziua Mondială a Tineretului

În intervalul 9-11 ianuarie 2019, la mănăstirea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret a avut loc o întâlnire cu tema: "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!" (Lc 1,38), aceeași temă a Zilei Mondiale a Tineretului care sa va desfășura în Panama la sfârșitul acestei luni. Astfel am putut experimenta în mod anticipat spiritul acestui eveniment la care, din motive obiective, nu putem participa: am citit mesajul Sfântului Părinte papa Francisc adresat tinerilor din lumea întreagă, am descoperit logoul, imnul și viețile sfinților patroni ai ZMT, am meditat fragmentul evanghelic al Bunei-Vestiri și ne-am rugat rugăciunea oficială a ZMT.

Întâlnirea a început miercuri seară, 9 ianuarie, cu rugăciunea Vesperelor și recitarea sfântului Rozariu, iar mai apoi am vizionat un reportaj prin care eram invitate să ne dăm jos măștile, să fim autentice, fără a ne modela după placul altor persoane. Trebuie să învățăm să fim sincere cu noi însene pentru că Dumnezeu ne iubește așa cum suntem.

A doua zi a început cu sfânta Liturghie, Laudele și lectio divina. Am meditat fragmentul Bunei-Vestiri (Lc 1,26-38) după care am avut un timp de reflecție personală, fiind ajutate de câteva întrebări. Ne-a impresionat mult faptul că sfânta Fecioară Maria, la vârsta pe care majoritatea dintre noi o avem acum (14-16 ani), a știut să răspundă "da" lui Dumnezeu, crezând cu tărie că totul este posibil la el și acceptând astfel invitația la bucurie. Căci bucuria adevărată naște în momentul în care acceptăm voința Domnului în viața noastră.

Prin diferitele activități desfășurate în echipe am reușit să ne cunoaștem mai bine între noi și să descoperim darurile pe care fiecare le-a primit de la Dumnezeu. Totodată am descoperit detalii din viața câtorva patroni ai ZMT din acest an: sfânta Roza de Lima, sfântul Martin de Porres, sfântul Juan Diego și sfântul José Luis Sanchez del Rio.

A treia zi am învățat Imnul ZMT și am aflat câteva curiozități legate de sfânta Fecioară Maria de la Guadalupe care i s-a revelat Sfântului Juan Diego, precum și istoria "Medaliei Miraculoase" pe care am primit-o ca amintire la sfârșitul acestor minunate zile petrecut împreună cu Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret.

Flavia, Daria și Paula

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 ianuarie: Siret: "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!" - întâlnire pentru tinere despre Ziua Mondială a Tineretului


 

lecturi: 854.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat