Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cu Maria la ZMT

Intenția papei pentru luna ianuarie

În fundal zgomotul unui avion care aterizează. În prim plan o pancartă stradală care indică apropierea aeroportului internațional din Panama City, capitala statului centro-american. Imediat după aceea o încadrare a benzii rulante care aduce bagajele la sosirea în aeroportul panamez. Un tânăr își ia rucsacul. Pe bagaj se observă imediat un adeziv cu simbolul ZMT 2019.

Imaginile din materialul video "Tinerii la școala Mariei" - care prezintă intenția papei Francisc pentru luna ianuarie, încredințată Rețelei Mondiale de Rugăciune (www.thepopevideo.org) - n-a lăsat îndoieli. Totul se învârtește în jurul celebrării ZMT care se va desfășura în Panama de la 22 la 27 ianuarie 2019. Pentru aceasta, atenția față de noile generații este exprimată în cuvintele pontifului cu cererea specifică: "Să ne rugăm pentru tineri, în special pentru cei din America Latină, pentru ca, urmând exemplul Mariei, să răspundă la chemarea Domnului pentru a comunica lumii bucuria Evangheliei".

Imaginile se scurg rapid pe aceeași temă: tinerii și ZMT, rugăciunea și bucuria. Dintr-o dată, în mâinile unui tânăr apare o coroniță a rozariului. Alți tineri pornesc la drum cu rucsacurile pe spate. Atmosfera este de bucurie și de pace. Și cuvintele papei determină la speranță: "Voi tineri aveți în Fecioara Maria un motiv de bucurie și un izvor de inspirație". De aici invitația adresată tuturor celor care participă personal sau prin intermediul mijloacelor de comunicare socială la marea întâlnire: "Profitați de Ziua Mondială a Tineretului din Panama pentru a-l contempla pe Cristos cu Maria". Invitația este de a trăi această experiență cu privirea îndreptată spre Fecioară și cu o intenție deosebită: pacea în inimi și în lume. "Fiecare în limba sa - spune papa - să recităm Rozariul pentru pace. Și cereți-i forța de a visa și de a lucra pentru pace". Pentru a încheia, în prim plan flutură drapelul lui Panama, care pare să acopere complet zona încadrării, cufundându-l pe spectator în evenimentul mondial".

Tradus în nouă limbi, materialul video a fost pregătit pentru Rețeaua Mondială de Rugăciune a papei de agenția La Machi, care se ocupă de producere și de distribuire, în colaborare cu Vatican Media care s-a îngrijit de înregistrare.

(După Vatican Insider, 9 ianuarie 2019)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 555.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat