Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concertul de Crăciun al corului preoților

Duminică, 16 decembrie 2018, corul preoților din zona Bacăului și a Oneștiului a susținut un concert de colinde în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, după sfânta Liturghie de la ora 18.00.

Aproximativ 20 de preoți au continuat frumoasa tradiție de a da mărturie în fața celor pe care îi păstoresc, despre vestea cea bună a nașterii lui Isus, cântând prin colinde. Pregătirea de o lună de zile și eforturile de a fi prezenți la repetiții, unii dintre preoți străbătând zeci de kilometri, a fost încununată cu aplauze în cadrul Concertului de colinde din biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău.

Acest concert a mai fost susținut și în fața credincioșilor din parohiile de la Luizi-Călugăra, Nicolae Bălcescu și Bijghir. Bucuria de pe fețele copiilor, bătrânilor și părinților a fost mare atunci când ascultau cântul frumos al colindelor interpretate de vocile păstorilor lor care li-l predică pe Cristos zi de zi.

Din repertoriu au făcut parte colindele: Doamne, auzi, Fecioarei îngerul i-a zis, Sus pe cerul înstelat, Îngerul păstorilor a strigat, Sună clopotele, Hac nocte, Colindul clopotelor, Hark, the Herald Angels Sing, Ascultați cum îngeri cântă, Transeamus, Colind - Tradițional catalan, Crăciunul, Adeste fideles și Plugușorul.

Corul preoților a fost dirijat de părintele Iulian Claudiu Petrea, la orgă a cântat părintele Cristian Ignat, soliști au fost: pr. Cristinel Alecu, pr. Marian Gașpal și pr. Iulian Claudiu Petrea.

La sfârșitul concertului pr. decan de Bacău, Isidor Dâscă, susținătorul acestui cor, a subliniat frumusețea cântului și mesajul de pace transmis prin colinde de către preoți, pe care credincioșii să-l poarte în inimi și în familiile lor.

Pr. Paul Căliman

Înregistrarea concertului


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat