Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Vox Dei. Culegere de maxime și sentințe latine selectate și comentate

În cadrul simpozionul național "Catolicii din România și Marea Unire", organizat de Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin Departamentul de Cercetare Istorică "Fericitul Anton Durcovici", Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" și Seminarul "Sfântul Iosif" din Iași, luni, 10 decembrie 2018, în aula "Fericitul Anton Durcovici" din catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, a avut loc și lansarea cărții Vox Dei. Culegere de maxime și sentințe latine selectate și comentate, avându-l ca autor pe Constantin Anton. Cartea a apărut la Editura "Presa Bună", prefața fiind semnată de PS Petru Gherghel.

*

Spiritualitatea creștină în maxime și sentințe latine
Din prezentarea făcută de autor în cadrul simpozionului

Cartea Vox Dei este o încercare de înțelegere a valorilor etice și morale prin dimensiunea laică și implicit prin latura sa educativ-cognitivă exprimată în Biblie.

Rolul formativ asupra individului din perspectiva creștină induce realități existente și realități proiective în care înțelepciunea selectiv-cumulativă modifică gândirea, ajută la îmbunătățirea calității vieții, la împliniri sperate și dorite.

Maximele și sentințele latine selectate și comentate în cartea Vox Dei facilitează înțelepciunea biblică, aceea care devine morală omului religios conform preceptului "Credința fără fapte moartă este!" (Iacob 2,20)

Suma virtuților incluse în această antologie sunt valabile de la o generație la alta, de la individ la individ, indiferent de vârstă, profesiune, simpatii socio-politice, cultural-artistice.

Îndrumările, sfaturile, comentariile sunt la un nivel cognitiv mediu, ușor evolutiv și intim creativ, influențând introspecția și sinceritatea vie, conectată la credința adevărată creștină care ne redă drumul spre pacea sufletească, spre mântuire și împlinire spirituală.

Cunoaștem faptul că înțelepciunea este capacitatea superioară de înțelegere și judecare a lucrurilor, a evenimentelor, a realităților și a oamenilor. Este determinantă capacitatea de a utiliza în mod corect, sincer și perseverent cunoștințele etice și morale pe care le acumulăm prin învățătură, experiență de viață, prin lectură.

Vă invit să participăm împreună la lectura acestei cărți întrucât magia literelor, farmecul stilistic și cunoștințele revelate, căci "Fericit e omul care a aflat înțelepciunea și muritorul care a cunoscut știința; că e mai bine să negustorești cu ea decât visterii de aur și argint, mai scumpă e ea decât nestematele" (Proverbe 3,13-14).

Valoarea sufletului uman nu se exprimă în unități monetare, ci în coeficienți de sinceritate, de acuratețe spirituală, de plinătate și armonie, de aspirații, idealuri, împliniri!

Înțelepciunea regăsită în Biblie are forță regenerativă, creativă, cumulativă, puterea de a modifica gândirea și limitele cognitive ale ființei. Valoarea ei este intrinsecă, modelatoare, gravitând în jurul faptelor noastre, a realității în care ne redefinim continuu ca ființă ontologice, spirituală, sinergetică.

Cartea Vox Dei răspunde multor cerințe lucrative pentru fiecare creștin, este un liant sincer, firesc întru apropierea omului de Dumnezeu, în care "vocea" este așteptată intuitiv, este așteptată ca necesitate, ca miez al tuturor împlinirilor ce vor urma.

Această colecție de citate biblice însoțite de scurte comentare constituie un prim tezaur de înțelepciune și spiritualitate creștină în care valorile umane sunt semnificative, pline de aspirații și idealuri.

În ansamblul ei, cartea Vox Dei reafirmă perenitatea scrierilor din Vechiul și Noul Testament, revăzute prin ochiul cititorului modern, actualizând efortul lui de înțelegere într-o realitate crudă, cotidiană, în care credința creștină își caută o ancorare profundă în trecut pentru a avea un viitor demn de noi și urmașii noștri.

Constantin Anton

* * *

Vox. Dei. Culegere de maxime și sentințe latine selectate și comentate
Constantin Anton, Ed. "Presa Bună", 2018, ISBN 978-606-8116-82-2, 14x21 cm, 160 p., 9 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat