Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: În semn de prețuire pentru familii

În sărbătoarea Cristos, Regele Universului (25 noiembrie 2018), în comunitățile de români de la San Vitale și Grotte Celoni, soții care au aniversat 5, 10, 15, 25, 30 sau 50 ani de căsătorie i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru harurile cu care i-a binecuvântat până acum și au cerut ajutor pentru viitor. Un număr mare de soți au trăit astfel un moment solemn de credință, ce le-a amintit de jurământul pe care l-au făcut unul altuia în fața lui Dumnezeu. Totodată, sărbătoriții l-au invocat pe Regele Isus, care a adus în lumea împărăția iubirii, să le întărească dragostea și fidelitatea conjugală.

La sfânta Liturghie de la Grotte Celoni, familiile în sărbătoare s-au pregătit din punct de vedere spiritual, au venit în față, au proclamat lecturile, au organizat ofertoriul. Părintele paroh Isidor Iacovici i-a felicitat pe soți pentru aniversarul lor și i-a invitat pe toți să îl aibă pe Isus ca Rege în casele lor. La sfârșitul sfintei Liturghii, într-un moment de adorație, comunitatea i-a cerut lui Isus euharisticul să domnească în familiile noastre și ajute soții să fie un model de sfințenie unul pentru altul și pentru copiii lor.

Și la San Vitale, familiile au înălțat către Dumnezeu ruga de recunoștință la ceas aniversar. La adorația care a precedat sfânta Liturghie, tinerii din comunitate i-au cerut inimii preasfinte a lui Isus să extindă domnia sa în toate inimile, ca toți oamenii să îl cunoască și să îl iubească pe Cristos, Regele Universului.

La sfânta Liturghie, familiile sărbătorite au participat activ. A celebrat sfânta Liturghie pr. Isidor Iacovici. Au concelebrat pr. Emanuel Bejenaru, pr. Iulian Robu, pr. Iulian Șchiopu și Romică Pal. La spovezi a fost disponibil pr. Maricel Bulai. La predică, pr. Iulian Robu le-a amintit soților de încărcătura celor trei cuvinte pe care papa Francisc le recomanda familiilor: Te rog, Mulțumesc, Iartă-mă. Totodată, s-a subliniat valoarea indisolubilității căsătoriei și importanța prezenței lui Dumnezeu în familie. La sfârșit, cu toții le-am urat celor în sărbătoare mulți și frumoși ani împreună.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vocația la viața de căsătorie cu care i-a înzestrat pe atâția membri din Biserica sa și îl rugăm ca în continuare să binecuvânteze comunitățile noastre, pentru ca familiile să reflecte iubirea din Sfânta Treime.

Pr. Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 noiembrie: Roma: În semn de prețuire pentru familii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat