Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Comemorarea sfintei Cecilia, patroana cântăreților bisericești

În sărbătoarea Sfânta Cecilia, patroana cântăreților, a avut loc joi, 22 noiembrie 2018, în catedrala din Iași, la ora 18, o Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, la care au concelebrat părintele paroh, Paul Budău, și alți preoți din Iași. La această sărbătoare au fost invitate toate corurile care au animat cântările liturgice în catedrală, de-a lungul întregului an.

La inițiativa părintelui Paul Budău, paroh și decan de Iași, corurile de la parohiile și instituțiile bisericești din Iași, implicate în cântarea de la Liturghiile transmise la Radio Iași, au fost invitate, în sărbătoarea dedicată sfintei Cecilia, patroana cântăreților, să se reunească în animarea corală a Liturghiei din catedrală. Coordonatorul corurilor reunite a fost pr. Ciprian Antălucă, maestru de cor și dirijor al corului catedralei din Iași, iar la orgă a fost Octavian Bișoc.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh, Paul Budău, a dat citire listei tuturor corurilor care au animat cântările liturgice, amintind totodată și de cei care au trecut la cele veșnice. PS Petru Gherghel a adresat un salut tuturor celor prezenți, celor care fac parte din comunitatea corală, amintind de nobila lor misiune.

Omilia a fost ținută de părintele Paul Budău, care a scos în evidență atitudinea Mântuitorului ce plângea decăderea morală a celor din Ierusalim. Părintele predicator a amintit de faptul că această atitudine a Mântuitorului se răsfrânge și asupra timpurilor noastre". Fiecăruia ni se întâmplă - spunea părintele - să avem momente când nu vedem și momente în care refuzăm să recunoaștem semnele vizitării Domnului în istorie și în propriile vieți. În fiecare zi Dumnezeu bate la ușa inimii noastre. Important este să-i deschidem și să ne lăsăm călăuziți de el".

La sfârșitul sfintei Liturghii a fost celebrat un recviem pentru toți coriștii decedați. PS Petru Gherghel a amintit de gândul sfântului Augustin, "Cine cântă bine se roagă de două ori!", care poate fi și o deviză a coriștilor. Pe lângă aceasta, PS Petru a exprimat un gând de mulțumire tuturor celor ce-și dedică timpul preamăririi lui Dumnezeu prin cânt.

Liturghia duminicală este transmisă la Radio Iași (www.radioiasi.ro) începând cu 26 martie 2006 (din anul 2008 și sărbătorile de poruncă) pe AM 1053 KHz și prin internet, la ora 8.03.

Fie ca Domnul să binecuvânteze și să răsplătească munca tuturor coriștilor!

Sfântă Cecilia, roagă-te pentru noi!

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 noiembrie: Iași: Comemorarea sfintei Cecilia, patroana cântăreților bisericești

* * *

Înregistrarea transmisiunii în direct a acestei Liturghii:


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat