Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O nouă emisiune în grila Radio Maria: "Frumusețea credinței", transmisă din studioul din Iași

Începând cu luni, 5 noiembrie 2018, în grila Radio Maria a fost introdusă o nouă emisiune, cu titlul "Frumusețea credinței", realizată de pr. Adrian Blăjuță în studioul Radio Maria Iași. Tema primei ediții a emisiunii a fost "Parfumul sfințeniei" și l-a avut în studio pe pr. Iosif Iacob, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași.

În cea de-a doua ediție a emisiuni, "Memento mori", luni, 12 noiembrie 2018, se va vorbi despre moarte, despre credincioșii răposați și despre pregătirea pentru momentul întâlnirii cu Dumnezeu de la sfârșitul vieții pământești. Alături de pr. Adrian Blăjuță, în studio, va fi prezent pr. Iosif Enășoae, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași.

Emisiunea "Frumusețea credinței" este realizată în direct, în fiecare luni, începând cu ora 15.30. Timp de o oră, în cadrul emisiunii, se discută despre subiecte de actualitate pentru viața de credință.

Alături, în studio sau prin telefon, vor fi preoți, persoane consacrate sau laici, care pot ajuta să facem mai multă lumină în unele aspecte și subiecte cu care ne confruntăm în viața spirituală. Fiecare dintre noi avem întrebări. Prin această emisiune încercăm să le mai lămurim pe unele dintre ele.

Emisiunea "Frumusețea credinței" are și două rubrici speciale, preluate din revista "Lumina creștinului", revista lunară a Diecezei de Iași: o rubrică biblică, "Lămuriri din Biblie", în care pr. Alois Bulai oferă răspunsuri la nedumeriri care apar în citirea Sfintei Scripturi, și o rubrică de sănătate, "În apărarea sănătății", în care domnișoara doctor Bianca Hanganu va vorbi despre diferite boli și probleme de sănătate.

Pe parcursul acestei emisiuni, există și posibilitatea pentru ascultători de a intra în direct, fie prin intermediul numărului de telefon al Radio Maria: 0359.444.410, fie prin mesaje trimise pe pagina Facebook a Radio Maria România, https://www.facebook.com/radiomariaromania/, pentru cei care nu recepționează Radio Maria la radio, existând posibilitatea ca și de pe această pagină să fie ascultat Radio Maria, la secțiunea "Ascultă Radio Maria!"

Emisiunea este difuzată și în reluare în sâmbăta următoare, de la ora 15.30.

Pr. Adrian Blăjuță

*

Audierea programelor Radio Maria se poate face prin telefon, apelând numărul 031/5040405 (tarifarea este pe minute naționale), prin cablu tv, pentru abonații RCS&RDS care au receptor digi (pe frecvența 12687 MHz), cu aparatele radio (în Dieceza de Iași, sunt două antene, la Rotunda, intrată în funcție la 10 decembrie 2015, cu frecvența 1485 KHz AM, și una la Bacău, inaugurată la 17 octombrie 2014, cu frecvența 89,6 MHz FM) sau prin internet (prin accesarea secțiunii "Ascultă online" de pe coloana din stânga a sitului www.ercis.ro ori direct pe site-ul acestui post de radio: www.radiomaria.ro). În studiourile de la Iași (începând cu 21 noiembrie 2009) și Bacău (din 17 octombrie 2014) se realizează emisiuni, coordonate în prezent de pr. Adrian Blăjuță, respectiv Alexandra Cojan. Sunt mai mulți preoți, călugări și laici care au fost solicitați să colaboreze la realizarea de emisiuni.

Radio Maria are sediul în Oradea, tel. 0359/191291, fax 0259/251291, email: contact@radiomaria.ro, https://www.facebook.com/radiomariaromania. Programul detaliat al emisiunilor din România ale acestui post de radio poate fi consultat pe internet la adresa www.radiomaria.ro. La nivel mondial (www.radiomaria.org), Radio Maria emite în peste 70 de țări pe toate continentele.


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat