Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Investirea ministranților

La Hălăucești, 46 de copii (20 de fete și 26 de băieți) din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" au fost instituiți ministranți duminică, 4 noiembrie 2018, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 prezidată de către părintele paroh Ion Ciuraru, OFMConv.

Ceremonia și ritualul de investire a început la intrarea în biserică unde, după salutul de la începutul sfintei Liturghii, preoții i-au întâmpinat pe copiii care, cu mult entuziasm, au decis să se pună în slujba Domnului. Într-o atmosferă solemnă, copiii i-au urmat pe preoți în procesiune până în fața altarului, după care a urmat proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu și apelul candidaților.

În predica sa, părintele paroh le-a vorbit copiilor despre rolul ministrantului: acesta este chemat să fie un om al bucuriei, al ascultării, al rugăciunii și al slujirii. Ministrantul este un copil care alege să-l slujească pe Isus Cristos acolo unde el ni se prezintă în modul cel mai misterios, la altar. Părintele paroh i-a îndemnat pe candidații la primirea mandatului ministranților să fie cuminți, ascultători și respectuoși, insistând asupra faptului că ei trebuie să fie copii buni nu numai la Biserică, ci și la școală și în familie, devenind astfel exemple pentru cei din jurul lor.

După predică, în cadrul ritualului de încredințare a mandatului de ministrant, cei 46 de copii au promis în cor să îndeplinească cu evlavie, cu bucurie și corectitudine toate datoriile ministrantului, atât spre slava lui Dumnezeu, cât și pentru binele comunității noastre parohiale.

La sfârșitul sfintei Liturghii fiecare ministrant a primit câte o amintire și un mic cadou cu ocazia acestei celebrări atât de importante din viața lor, această zi fiind încununată de un moment de sărbătoare, care a avut loc la sala de cateheză a parohiei.

Noilor slujitori ai altarului și ai marii familii a lui Dumnezeu care este Biserica, le urăm mult succes și statornicie în angajamentul pe care și l-au luat. Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste clipe înălțătoare, felicitându-i totodată pe ministranți pentru alegerea lor nobilă de a fi cât mai aproape de Isus și de sfântul său altar, cât și pe părinții lor care trebuie să-i îndrume și să-i susțină în slujirea la care s-au angajat.

Pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 noiembrie: Hălăucești: Investirea ministranților


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat