Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Evanghelia zilei, meditația la evanghelia zilei și sfântul zilei în variantă audio la Radio Maria și pe www.ercis.ro

Începând cu 22 octombrie, la Radio Maria, în cadrul emisiunii "Agenda liturgică", emisiune care se transmite în fiecare zi, de la ora 7.15, se poate asculta un material în format audio al evangheliei zilnice care se citește la Liturghie în Biserica Romano-Catolică, însoțit de o meditație la această evanghelie, meditații realizate prin colaborarea unui grup de preoți din Dieceza de Iași. Totodată, se poate asculta istoria unui sfânt comemorat în ziua respectivă.

Aceste materiale sunt înregistrate și editate în studioul Radio Maria din Iași și sunt puse și la dispoziția cititorilor site-ului Diecezei Romano-Catolice de Iași, www.ercis.ro.

Aceste materiale audio pot fi ascultate de pe site-ul www.ercis.ro, dând click pe link-ul "Evanghelia zilei cu meditație și sfântul zilei" de pe pagina de start a site-ului www.ercis.ro.

Dorim ca și acest nou proiect să vină în ajutorul celor care doresc să se hrănească mai mult cu hrana cuvântului divin, dar și să descopere diferite moduri în care unii oameni au știut să-și trăiască frumos viața și să colaboreze cu harul lui Dumnezeu, ajungând astfel să fie proclamați în mod oficial sfinți de către Biserică.

*

Audierea programelor Radio Maria se poate face prin telefon, apelând numărul 031/5040405 (tarifarea este pe minute naționale), prin cablu tv, pentru abonații RCS&RDS care au receptor digi (pe frecvența 12687 MHz), cu aparatele radio (în Dieceza de Iași, sunt două antene, la Rotunda, intrată în funcție la 10 decembrie 2015, cu frecvența 1485 KHz AM, și una la Bacău, inaugurată la 17 octombrie 2014, cu frecvența 89,6 MHz FM) sau prin internet (prin accesarea secțiunii "Ascultă online" de pe coloana din stânga a sitului www.ercis.ro ori direct pe site-ul acestui post de radio: www.radiomaria.ro). În studiourile de la Iași (începând cu 21 noiembrie 2009) și Bacău (din 17 octombrie 2014) se realizează emisiuni, coordonate în prezent de pr. Adrian Blăjuță, respectiv Alexandra Cojan. Sunt mai mulți preoți, călugări și laici care au fost solicitați să colaboreze la realizarea de emisiuni.

Radio Maria are sediul în Oradea, tel. 0359/191291, fax 0259/251291, email: contact@radiomaria.ro, https://www.facebook.com/radiomariaromania. Programul detaliat al emisiunilor din România ale acestui post de radio poate fi consultat pe internet la adresa www.radiomaria.ro. La nivel mondial (www.radiomaria.org), Radio Maria emite în peste 70 de țări pe toate continentele.

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 743.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat