Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Copiii reuniți la campusul "Toamna împreună" organizat de Parohia "Sfântul Nicolae"

Toți copiii așteaptă cu nerăbdare începutul anului școlar pentru a cunoaște lucruri noi și a-și reîntâlni colegii, dar copiii catolici din Bacău așteaptă toamna pentru încă un motiv: campusul lor. Perioada 3-8 septembrie 2018 a fost una plină de voie bună, atât pentru cei mici cât și pentru animatori, datorită campusului "Toamna împreună" organizat de Parohia Romano-Catolică "Sfântul Nicolae" din Bacău.

Programul echilibrat a inclus momente de rugăciune, joc, dar și educație nonformală bazate pe tema "Curajoși ca Maria". Tema campusului a fost inspirată din desenele animate care au avut-o în centrul atenției pe Sfânta Fecioară Maria. Ea a fost propusă ca model datorită curajului pe care l-a arătat prin disponibilitatea de a deveni mamă a lui Dumnezeu. În fiecare zi, copiii au avut posibilitatea de a afla mai multe despre teme cum ar fi: curajul, loialitatea, sacrificiul și dăruirea. Toamna împreună oferă tuturor ocazia de a se simți bine împreună, astfel în decursul acestei săptămâni s-au desfășurat următoarele: activități sportive, bansuri (partea preferată a multora), jocuri și activități cultural-artistice (piesele de teatru, vizionarea filmului, atelierele de creație și momente artistice), însă cele mai importante au fost cele educaționale. Ce e mai plăcut decât a învăța prin a te juca cu cei de vârsta ta?

Vineri, la ora 19.00, a avut loc serata, o parte emoționantă, poate chiar cea mai emoționantă, întrucât marchează finalul unor zile minunate prin prezentarea momentelor artistice pregătite de cele patru echipe, Mielușeii, Cămilele, Măgărușii și Porumbeii, denumiri inspirate din personajele prezentate în desenele animate.

Anul acesta s-a continuat tradiția de a pleca în excursie în ziua de sâmbătă, astfel în anul sărbătoririi Centenarului unirii României, copiii au vizitat Mausoleele de la Mărășești, Mărăști și Soveja, au învățat ce înseamnă patriotismul și au observat exponatele muzeelor din perioada Primului Război Mondial.

Toamna împreună a fost o experiență frumoasă de neratat, ocazie pentru copii de a-și face prieteni noi, de a învăța și de a se distra într-un mod constructiv. Cu recunoștință în inimi pentru binefăcătorii care au făcut posibil acest campus și cu bucurie pentru timpul petrecut împreună, toți participanții așteaptă cu nerăbdare următorul campus!

Luisa Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-8 septembrie: Bacău: Copiii reuniți la campusul "Toamna împreună" organizat de Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat