Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogdănești: Profesiunea temporară a patru frați franciscani

Duminică, 9 septembrie 2018, în biserica din Bogdănești (BC), novicii Marian-Maximilian Butăcel (Luizi-Călugăra), Narcis Gabriel Crăciun (Brusturoasa), Cezar Dămătăr (Târgu Frumos) și Răzvan Emanuel Petruț (Bălușești), care au încheiat anul de noviciat la Prăjești, au emis voturile temporare (pe un an) de ascultare, castitate și sărăcie în cadrul Ordinului Fraților Minori Conventuali - Provincia "Sfântul Iosif" din România.

Biserica filială din Bogdănești i-a primit cu bucurie pe cei patru tineri novici, dovedindu-se neîncăpătoare pentru numărul mare de preoți, seminariști, persoane consacrate și credincioși, părinți și rude ale novicilor, veniți din mai multe localități pentru a-i însoți cu prezența și rugăciunea în cel dintâi act public al lor de consacrare și dăruire lui Cristos prin îmbrățișarea sfaturilor evanghelice.

Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, care a celebrat sfânta Liturghie și ritul consacrării temporare, i-a îndemnat pe cei patru tineri pregătiți să rostească formula profesiunii, să-și dorească din toată inima ca gestul lor să fie definitiv și total, prezentând-o ca model pe venerabila Veronica Antal care, deși nu a putut să se consacre lui Dumnezeu printr-un act public și solemn, i-a închinat Domnului inima ei în taină, act total de dăruire de sine, apărat cu prețul sângelui, convinsă fiind, așa cum a scris pe un bilețel, că ea este a lui Isus și Isus este al ei.

După exprimarea publică a formulei profesiunii, celebrarea a continuat cu liturgia euharistică.

La finalul celebrării, unul dintre neo-profeșii simpli a mulțumit tuturor celor care, într-un fel sau altul, și-au adus contribuția la formarea și pregătirea lor pentru acest moment de mare împlinire și sărbătoare.

După sfânta Liturghie sărbătoarea a continuat la casa de noviciat din Prăjești cu un moment fratern de comuniune întărire trupească.

Neo-profeșii temporari vor continua parcursul lor formativ în anii următori la Institutul Teologic Franciscan din Roman, unde vor începe studierea filosofiei și a teologiei.

Dumnezeu să ducă la desăvârșirea lucrarea cea bună pe care a început-o în ei!

Pace și bine!

Fr. Virgil Blaj
secretar provincial

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 septembrie: Bogdănești: Profesiunea temporară a patru frați franciscani


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat