Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Talpa: Campus pentru copii

"Doar viața pe care o trăim pentru alții este o viață ce merită să fie trăită". Putem spune că acest citat ne definește, deoarece, ca tineri voluntari, tindem să ne petrecem timpul liber cu tinerii și copiii din diferite parohii ale Diecezei de Iași. Trebuie să specificăm faptul că în permanență suntem îndrumate de surorile ce fac parte din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", iar ele ne-au insuflat încă din copilărie dorința de a fi aproape de semenii noștri.

După mai multe experiențe petrecute în alte parohii de-a lungul anilor, de această dată, pașii ne-au fost îndreptați spre un micuț sat, numit Talpa, ce se află în comuna Bârgăuani. Ajunși aici la 22 august 2018, însoțite de sora Tatiana Gheghici și sora Melania Farcaș am fost întâmpinate cu amabilitate și mult entuziasm de părintele Sergiu-Felician Hârja, seminaristul Paul Vîrgă și surorile Cristina și Maria.

Încă din primele momente petrecute în această comunitate, cu scopul de a organiza o vară împreună, cu tema "Marcelin, pâine și vin", am avut ocazia de a ne împărtăși energia și cunoștințele religioase cu numeroși copii. Împreună cu ei am desfășurat pe o perioadă de cinci zile diverse jocuri, dansuri, rugăciuni cât și momente de cateheză. Copii au fost receptivi încă din prima zi și s-au arătat mulțumiți; bucuria li se putea citi pe chipul fiecăruia în parte. Prin diferitele teme discutate am descoperit împreună cu ei că la temelia oricărei acțiuni sfârșite se află perseverența; după cum spunea și Samuel Johnson: "Marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverență".

Pe toată durata șederii în această minunată comunitate, de miercuri până duminică, putem mărturisi că ne-am simțit ca într-o familie, mergând după principiul că "Adevărata familie este acolo unde te simți acasă".

Miercuri, 29 august, am participat dimineață la sfânta Liturghie și apoi am plecat mici și mari la Slănic Moldova, am vizitat această stațiune numită și "Perla Moldovei". Excursia poate fi numită și pelerinaj, deoarece, în rugăciune cu tinerele din casa "Misionarele Carității" din Cartierul Șerbănești Bacău și cu surorile sfintei călugărițe Tereza de Calcutta, l-am implorat pe Dumnezeu să ne binecuvânteze.

Irina Cocieru și Roxana Bălteanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-29 august: Talpa: Campus pentru copii


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat