Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Campus pentru copii

Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Barați a organizat, în perioada 20-26 august 2018, campusul "Vara împreună" pentru cei 90 de copii și tineri ai parohiei, sub îndrumarea părintelui paroh și a colaboratorilor parohiei.

Evenimentul a avut ca bază filmul "Marcelino pâine și vin" și a suscitat interesul participanților, care în fiecare zi, după un program bine stabilit, au descoperit frumusețea de a sta împreună, alături de Isus prezent în zâmbetul și sufletul celor care îl iubesc.

Pe parcursul a șapte zile de activități, copiii au învățat în fiecare zi cu ajutorul lui Marcelino, protagonistul filmului, și cu ajutorul animatorilor că este bine să fii respectuos, atent, să-ți iubești părinții, să ai încredere că Isus îți este prieten la fiecare bucurie sau moment de încercare.. Nu în ultimul rând, copiii au avut ocazia să răspundă la provocările oferite prin temele pe care părintele paroh le-a pregătit la fiecare sfântă Liturghie, cu care, de fapt, începea fiecare zi de campus.

Pe parcursul întregii săptămâni, copiii au învățat cum să ofere primul ajutor în diferite situații medicale, program prezentat de doamna asistentă Georgiana Farauanu, din cadrul U.P.U. Bacău, precum și câteva activități manuale și interactive, pregătite de animatori, cum ar fi: confecționarea de brățări și origami, precum și respectarea naturii, printr-o ieșire la Măgura Verde, unde copiii au observat frumusețile creației lui Dumnezeu, de la înălțimea vârfurilor de dealuri ce înconjoară orașul Bacău.

Desigur, nu au lipsit din program jocurile atractive, bansurile și momentele artistice pregătite de animatori împreună cu copiii. La serata finala a "Verii Împreună", copiii le-au arătat părinților, bunicilor și tuturor celor prezenți cele învățate de ei de-a lungul săptămânii, prin jocurile amuzante, dansurile și cântecele prezentate cu atât de mult entuziasm.

La sfârșitul frumoasei experiențe "Vara Împreună" toți au sărbătorit cu o felie de pizza, cu o înghețată și cu câte un pahar de suc, oferite de parohie și de sponsorii parohiei.

La sfârșit, părintele paroh, Andrei Cocianga, a mulțumit tuturor pentru implicarea și susținerea acestei activități organizate de parohie.

Grupul de animatori

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-26 august: Barați: Campus pentru copii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat