Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Colorând credința, la campusul de vară al copiilor și adolescenților

În perioada 15-18 august 2018, s-a desfășurat campusul de vară al copiilor și adolescenților din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Slănic Moldova. Tema campusului de anul acesta, "Colorăm credința", a fost inspirată de Întâlnirea Diecezană a Tinerilor.

În aceste zile cei 50 de participanți și-au arătat disponibilitatea de a se întâlni cu Isus, nu numai în jocuri și dansuri, ci și la sfânta Liturghie, ca și o încoronare a fiecărei zile de campus.

Tema campusului din acest an, "Colorăm credința", nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece la Întâlnirea Diecezană a Tinerilor, care s-a ținut la Săbăoani, tinerii din parohia noastră au experimentat explozia de culoare care a colorat credința tuturor și, au dorit să continue să creioneze credința în sufletele copiilor, pe tot parcursul campusului.

Tocmai de aceea imnul campusului, "Curcubeul în culori", și povestea "Orașul fără culori, Tomorrowland" i-au ajutat și orientat pe copiii participanți să creioneze credința, chipul iubitor și credincios al lui Dumnezeu și în același timp să se lase modelați de prietenia cu Dumnezeu în relațiile cu semenii lor. Copiii au fost împărțiți în două echipe: galben - Forța Soarelui ce simbolizează căldură, bucurie și albastru - Fluturașii, culoarea cerului, de unde Tatăl ceresc ne veghează.

Anul acesta am avut bucuria de a-i cunoaște, de a ne împrieteni și a ne juca împreună cu șase tineri italieni animatori, din Dieceza de Bergamo, Italia (Lorenzo, Cristina, Valentina, Vanessa, Stefania și Linda), care colaborează de mai mult timp cu Surorile lui Isus Răscumpărătorul, surori ce activează în parohia noastră.

Zilele s-au desfășurat sub îmbrățișarea caldă a stăpânului verii și la umbra sfântului lăcaș al Domnului. S-au alternat momente de joacă, rugăciune, cateheză, laboratoare... toate sub semnul veseliei copilărești.

Deoarece Isus i-a iubit cel mai mult pe cei mici, "Lăsați pe copii să vină la mine", cu mic cu mare, în jurul Tatălui ceresc, participanții, copii și adolescenți, catolici și ortodocși, deopotrivă, au adus cu ei zâmbetele lor sincere, puritatea inimii de copil pe care le-au lăsat imprimate pe hârtie în "Colțul Impresiilor", realizat cu multă trudă și iubire de animatorii din cadrul parohiei.

În cadrul spectacolului final, la care au participat părinții, dar și membrii adulți ai comunității din Slănic Moldova și nu numai, fiecare copil, împreună cu colegii de echipă, a prezentat un moment artistic care i-a încântat pe toți, copii și părinți, iar animatorii au pus în scenă povestea "Orașul fără culori".

Seara s-a încheiat cu un delicios grătărel oferit tuturor celor prezenți, iar părintele paroh Benone Butacu a oferit un dar-amintire de la Slănic Moldova prietenilor italieni, alături de care am fost extrem de fericiți că am putut împărtăși bucuria, zâmbetul și voia bună, pe care cu toții le-am simțit în aceste zile colorate de credință.

Surorile și animatorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 august: Slănic Moldova: Colorând credința, la campusul de vară al copiilor și adolescenților


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat