Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși - Corni: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 29 iulie 2018, a avut loc administrarea sacramentului Mirului pentru 85 de copii și tineri ai Parohiei "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni.

Împreuna cu acești copii, cu nașii și familiile lor, întreaga comunitate a fost în sărbătoare întâmpinându-l pe Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, în curtea bisericii, după cum este tradiția, cu pâine și sare. Părintele paroh Petru Olariu i-a urat un călduros "Bun venit" în mijlocul hușenilor, după care Preasfințitul, însoțit de un număr mare de preoți invitați, au pășit spre intrarea în biserică sub un pod de flori format de candidații pentru Mir.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh i-a recomandat Preasfințitului pe tinerii și copiii care s-au pregătit considerându-i vrednici sa primească darurile Duhului Sfânt.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul, după o scurtă verificare asupra pregătirii lor, i-a îndemnat și încurajat ca, asemenea florii soarelui pe care o ținea în mână, și acești copii și tineri să-și îndrepte privirea neîncetat spre soarele adevărăt, să aibă o trăire autentică a vieții creștine.

La final, Preasfințitul a primit un cadou și un frumos buchet de flori din partea tinerilor miruiți ca semn de prețuire pentru păstorul Diecezei noastre.

Preasfințitul Petru Gherghel a mulțumit pentru cadou și pentru organizarea acestei frumoase sărbători în comunitatea noastră, invitând la o susținere reciprocă în rugăciune pentru slava lui Dumnezeu si mântuirea sufletelor.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie: Huși - Corni: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat