Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Invitație la sărbătoarea simfoniei de iubire dintre bărbat și femeie

Sâmbătă, 4 august 2018, Isus ne spune nouă, familiilor: "Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin!" (Mc 6,31). La Nisiporești, în comunitatea care a dăruit lumii și Bisericii o "floare a curăției", pe Veronica Antal, va avea loc cea de-a șasea Întâlnire Diecezană a Familiilor, cu tema: "Familia și splendoarea curăției".

Desigur, va fi o zi de sărbătoare, cu momente de rugăciune, de reflecție, de muzică și dans, totul pentru a aduce laudă Domnului pentru simfonia iubirii dintre bărbat și femeie.

Dragi familii, trăim momente în care forțe vizibile sau mai puțin vizibile luptă pentru înstrăinarea omului de el însuși, îi ademenesc mai ales pe tinerii și pe copiii noștri către o profundă eroare antropologică.

Atunci când cineva vrea să schimbe cultura, o poate face intervenind pe partea de educație, în sănătate, în politică, dar și prin inducerea fricii, de multe ori chiar cu reușite evidente. Modul cel mai eficient însă pentru a schimba o cultură, pentru a manipula masele, este alterarea raportului bărbat-femeie. Dacă distrugi raportul bărbat-femeie, poți interveni și răsturna totul în lume! Este tendința societății de astăzi! În acest context noi avem misiunea de a nu permite acest lucru!

A vorbi astăzi despre familia dorită de Dumnezeu poate să pară o chestiune desuetă, chiar de modă veche, tocmai de aceea este nevoie de prezența noastră, a familiilor. Noi putem vorbi cel mai bine despre familia înțeleasă ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, deschiși prin iubire față de darul vieții.

Biserica noastră, învățătoare și mamă, ne oferă posibilitatea de a trăi momente propice în care să ne reamintim de nucleul vieții noastre de credință și de vocația la căsătorie la care am fost chemați de Domnul.

În calitate de susținătoare ferventă a familiei dorită de Dumnezeu, dar și de colaborator la Oficiului pentru Pastorația Familiei, organizator al celei de-a șasea întâlnire diecezană a familiilor, îmi permit să vă invit pe toți, familii, preoți, persoane consacrate, tineri și copii, la Nisiporești, ca să celebrăm și să susținem căsătoria, familia și viața, totul pornind de la armonia pe care o dă curăția trupului și a inimii.

Eugenia Dămătăr

* * *

Nisiporești: Invitație la Întâlnirea Familiilor (4 august)


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat