Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași și Nisiporești: Cu elan spre altar

Duminică, 15 iulie 2018, la Nisiporești, și sâmbătă, 21 iulie 2018, la Iași, a avut loc cursul de formare umană pentru logodnici. Au fost prezente mai multe perechi de tineri care doresc să se căsătorească în această vară.

Cursul este propus de către echipa formativă de la Oficiul pentru Pastorația Familiei și răspunde chemării papei Francisc în vederea unei cât mai profunde pregătiri pentru căsătorie și pentru viața de familie.

Date fiind provocările la care este supusă familia de astăzi, o pregătire umană și religioasă cât mai profundă, mai mult decât un "moft", este o exigență. Este nevoie să știm ce vrem de la viață, e nevoie să ne cunoaștem, să înțelegem bine ce înseamnă viața de familie, ce presupune iubirea, deschiderea spre viață, dar și cum să facem față încercărilor de zi cu zi.

Cursul pentru logodnici la care am participat a avut de toate, oameni pregătiți, deschiși și gata să răspundă lipsurilor noastre, iar teama care ne preocupa la început, că ne vom aminti de băncile școlii și că ne vom simți încă o dată "umiliți" de către profesorii atotștiutori, s-a spulberat încă de la primele cuvinte.

Am reținut că sacramentul Căsătoriei este o vocație, iar viața de familie un dar, că Dumnezeu, oferindu-ne pe unul celuilalt, a făcut totul pentru noi și că restul nu e decât munca noastră de a întreține și de a face să crească ceea ce Dumnezeu a pus în noi, adică iubirea sa.

Ne-am edificat cu privire la metodele de concepere naturală și am înțeles că respectându-ne în cele mai mici detalii ale vieții ne vom bucura de armonie, pace și înțelegere.

E bine că Dieceza de Iași se preocupă de tinerii logodnici, e bine că familia se află printre prioritățile sale pastorale, e bine că noi suntem parte din această Biserică vie și promitem că vom încerca să o menținem așa cum am descoperit-o și o vom face să crească și mai mult prin iubirea noastră, dar și prin deschiderea noastră spre viață.

Florentina și Iulian


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat