Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Toți suntem păcătoși, dar nimeni nu este exclus de la iubirea lui Dumnezeu

"Biserica condamnă păcatul, pentru că trebuie să spună adevărul, dar în același timp îmbrățișează pe păcătosul care se recunoaște ca atare oferindu-i milostivirea infinită a lui Dumnezeu". Aceasta este inima mesajului papei Francisc adresat participanților la adunarea internațională Équipes Notre-Dame (END - Mișcare catolică internațională pentru cuplurile creștine căsătorite) care se încheie mâine, 21 iulie 2018, la Fátima.

Scrisoarea pontifului - citită de nunțiul din Portugalia, arhiepiscopul Rino Passigato și adresată lui Maria Berta și José Moura Soares, cuplu responsabil internațional al END - se inspiră din lucrările celei de-a douăsprezecea ediții a întâlnirii, centrate pe figura fiului risipitor. Bergoglio relansează invitația de a ne recunoaște în acel fiu rătăcit care se întoarce la Tatăl care este gata să-l primească și "care - așa cum se citește în textul prezentat de Vatican News nu încetează să-l îmbrățișeze și îi restituie măreția sa de fiu".

"Atinși de o bunăvoință așa de mare lăsați inima voastră să se exprime: este adevărat, Doamne! Eu sunt un păcătos, o păcătoasă; mă simt așa și sunt așa. M-am rătăcit. În mii de maniere am fugit de iubirea ta, însă sunt aici încă o dată pentru a reînnoi alianța mea cu tine. Am nevoie de Tine. Răscumpără-mă din nou, Doamne! Acceptă-mă încă o dată în brațele tale răscumpărătoare", subliniază pontiful.

Care, încă o dată, reafirmă: "Nimeni nu este exclus de la iubirea Tatălui nici de la milostivirea sa"; Dumnezeu "nu se resemnează să piardă pe nimeni: soț sau soție, părinți sau copii... în ochii lui Isus nimeni nu este pierdut pentru totdeauna, există numai persoane care trebuie să fie regăsite și Isus ne stimulează să ieșit pentru a merge să le căutăm (...) dacă vrem să-l găsim pe Domnul, trebuie să-l căutăm acolo unde El dorește să ne întâlnească și nu acolo unde noi dorim să-l găsim".

Cele șase zile ale adunării 2018 de la Fátima, începute la 16 iulie, au fost ritmate de momente de reflecție, rugăciune comună, celebrări, mărturii și însuflețite de meditațiile arhiepiscopului ales José Tolentino Calaça de Mendonça, teologul care a predicat exercițiile spirituale pentru Curia Romană și pe care Francisc l-a numit recent arhivar și bibliotecar al Sfintei Biserici Romane.

(După Vatican Insider, 20 iulie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat