Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: La campus, cu Dorothy în căutarea prieteniei

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a găzduit mini-campusul "Vara Împreună", cu tema: "Dorothy în căutarea prieteniei", în perioada 16-18 iulie 2018. Aproximativ 50 de copii au participat entuziasmați și plini de energie la drumul parcurs de protagonista noastră, în misiunea acesteia de a dobândi valorile morale creștine și etice, principii ce vor ajuta micii participanți în a se ghida pe calea vieții.

Fiecare zi a constat în șapte momente esențiale: Primirea copiilor și intonarea imnului, Rugăciunea, Teatrul - povestea călătoriei fetiței Dorothy, Momentul formativ, Prânzul, Jocurile de după-amiază. Momentul teatral a fixat ceea ce numim mesajul zilei, principiul moral care trebuie urmat în formarea intelectuală și creștină, iar jocurile și momentele formative au avut rolul de a dărui copiilor și un moment de relaxare, de lucru în echipă, de creare a unor prietenii temeinice și frumoase.

Povestea micuței Dorothy ilustrează drumul acesteia spre împărăția Vrăjitorului Oz, întâlnind pe parcurs trei personaje importante: leul, omul de tinichea și omul de paie. Fiecare dintre aceștia își dorea un dar special de la Oz - leul dorea curajul, omul de paie dorea minte, omul de tinichea își dorea o inima. Dorothy, în schimb, dorea sa ajungă acasă alături de familia ei, pentru care dorul pătrunse în al ei suflet. Vrăjitorul i-a supus pe fiecare dintre aceștia la o probă, pentru a dovedi meritul fiecărui cadou. Însă înțelepciunea lui Oz necesita priceperea și dibăcia fiecărui personaj, iar cu ajutorul copiilor care așezați pe covorașe priveau mirați sceneta, aceștia au reușit să câștige încrederea vrăjitorului și să obțină prin propriile alegeri și sub presiunea timpului darurile speciale pe care le ceruseră.

Jocurile pregătite pentru cei mici au fost: jocuri ștafetă, jocuri la stand și, de asemenea, jocurile cu apă, care, credem noi, i-au bucurat cel mai tare.

Sub ghidajul permanent al părintelui Robert Râtan și a sorei Lidia Scripcaru, un număr de aproximativ 30 de animatori au ajutat participanții în toate activitățile, existând momente de unitate și de muncă în colectiv chiar și pentru tinerii dedicați misiunii de a fi adevărați pedagogi pentru cei mici, formarea fiind fundamentală și pentru spiritul adolescentin, pregătit de a se lansa în cariera vieții.

Credem cu tărie că toate aceste momente de bucurie, de seninătate, de încredere și armonie au dăruit copiilor speranța unei veri frumoase, adevărată bijuterie a copilăriei, a fericirii juvenile, care va lăsa în amintirea celor mici un zâmbet plin de iubire.

Carmil Matia Giorgio Chelaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 iulie: Iași: La campus, cu Dorothy în căutarea prieteniei


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat