Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Prima serie de exerciții spirituale pentru surorile din "Ordo Virginum" cu reînnoirea voturilor și profesiune religioasă

Centrul "Gaudium et Spes" din Traian a găzduit în perioada 2-6 iulie 2018, prima serie de exerciții spirituale anuale pentru surorile din Ordinul Fecioarelor Consacrate și reînnoirea voturilor. Ținând cont de carisma surorilor: "Slujirea Bisericii prin rugăciune" subiectele propuse la meditații au fost legate de viața de rugăciune și urmarea chemării lui Cristos prin purtarea crucii zilnice și slujire. S-a creat o atmosferă de "Cenacol" în care Duhul Sfânt a lucrat în conștiințele celor prezente. Meditațiile au fost urmate de intervenții, dezbateri și mărturii sincere și deschise. Nu au lipsit nici momentele de dialog individual în cadrul direcțiunii spirituale.

Punctul culminant a fost atins joi, 5 iulie 2018, în timpul sfintei Liturghii pontificale prezidate de Excelența sa Petru Gherghel, episcop de Iași, care are în grijă directă activitatea și formele de apostolat și de caritate ale Ordinului Fecioarelor Consacrate. La omilie Excelența sa a vorbit despre diferite aspecte ale vieții consacrate și a insistat asupra raportului strâns de comuniune cu Cristos, mirele Bisericii, cu episcopul și cu comunitatea locală îndemnându-le să rămână atente și disponibile la necesitățile diecezei și ale comunității parohiale de care aparțin lucrând sub autoritatea și ascultarea de păstorii proprii.

Două candidate au intrat în ordinul Fecioarelor Consacrate depunând votul fecioriei în fața PS Petru Gherghel care îl reprezintă pe Cristos, capul și mirele Bisericii. A depune votul fecioriei în fața episcopului înseamnă a face o ofertă lui Dumnezeu Tatăl, de la care vine darul fecioriei și căruia i se aduce cult prin liturgia consacrării fecioriei. Cele două surori sunt din Parohia Luizi-Călugăra, se numesc Catrina și Clara Boașă și sunt surori de sânge.

La sărbătoarea lor au venit special să le fie alături alte surori din parohiile vecine care sunt programate pentru exerciții spirituale în seria a doua (23 -27 iulie), preoți și rude.

Ne-am rugat ca Isus să inspire și să cheme și alte persoane să descopere frumusețea acestei vocații și îmbrățișând-o să contribuie la arătarea frumuseții Domnului care transfigurează viața atâtor femei care trăiesc zilnic această experiență.

După sfânta Liturghie a urmat, într-o atmosferă festivă agapa fraternă, recitarea unei poezii, felicitările, oferirea buchetelor de flori, urările de bine și progres spiritual.

Mulțumim Domnului pentru zilele pline de har, Preasfințitului pentru că a înnobilat trăirea noastră prin prezența și încurajările împărtășite cu generozitate, precum și gazdei noastre pr. Adrian Fărăoanu și echipei care-i este alături, care s-au străduit și au reușit să facă să ne simțim excelent și să nu ne lipsească nimic. Dumnezeu să-i binecuvânteze.

Pr. Viorel Ababei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Depunere de voturi în Ordinul Fecioarelor Consacrate (Centrul "Gaudium et Spes", Traian)
 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat