Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Campus pentru copii Vara împreună în Parohia "Sfântul Nicolae"

În perioada 18-23 iunie 2018, Parohia Romano-Catolică "Sfântul Nicolae" din Bacău a desfășurat campusul pentru copii, Vara împreună cu tema "Lăsați-i pe copii să vină la mine - Marcelin, pâine și vin". La acest campus au participat aproximativ 200 de copii și 30 de animatori coordonați fiind de către preoții Paul Căliman și Leonard Farcaș, responsabili cu pastorația copiilor în această parohie. Copiii și-au început vacanța într-un mod frumos, alături de Isus, dornici să cunoască lucruri și persoane noi.

Programul s-a desfășurat între orele 9.00 - 17.00, timp de o săptămână, perioadă în care copiii s-au bucurat de: bansuri, piese de teatru, film, cateheză, jocuri și concursuri, ateliere de creație, momente de rugăciune și sfânta Liturghie. Copiii au urmărit filmul Marcelin, pâine și vin, iar pe baza acestui film, în fiecare zi, s-a abordat o temă diferită: dăruirea, prietenia, familia, curajul de a face binele și faptul de a câștiga Paradisul. După vizionarea fiecărei părți a filmului, animatorii au pus în scenă o scurtă reprezentație prin care au evidențiat și mai bine cum putem să punem în practică tematica zilei. Apoi, părintele Leonard a explicat copiilor fiecare dintre aceste tematici în cadrul catehezelor. De asemenea, copiii au participat la ateliere de creație (pictură, brățări și brelocuri, origami, trucuri cu cărți, jocuri de societate și tras cu arcul).

Copiii au fost împărțiți în patru grupe, pentru ca spiritul sănătos de competiție să primeze și să dinamizeze participarea lor: grupa verde (Bucătarii), grupa roșie (Cântăreții), grupa galbenă (Gramaticienii) și grupa albastră (Spiritualii), denumirile echipelor fiind inspirate din activitățile pe care Marcelin le-a învățat de la călugări. Fiecare echipă a avut un steag reprezentativ și un slogan pe care l-au scandat cu mare entuziasm.

Apogeul campusului a fost drumeția de la Luncani, unde copiii au explorat natura, au cântat și s-au jucat, făcând ca acest timp să fie cât mai constructiv. De-a lungul traseului ei au căutat indicii care să-i conducă la descoperirea comorii.

În încheierea campusului, vineri seara, copiii au prezentat părinților și invitaților câte un moment artistic. Prezentarea pozelor din fiecare zi a campusului a făcut ca toți copii să-și amintească cu bucurie de clipele petrecute alături de prieteni. La finalul seratei, animatorii împreună cu copiii au putut încă o dată să danseze pe ritmurile imnului Marcelin, pâine și vin, cu o oarecare nostalgie în suflet datorită încheierii acestor momente, dar și cu dorința arzătoare de a participa la următorul campus.

Pr. Paul Căliman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-23 iunie: Bacău: Campus pentru copii Vara împreună în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat