Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Galbeni, în doi spre altar

Sâmbătă, 23 iunie 2018, începând cu ora 9.00, în biserica din Galbeni, jud. Bacău, a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Traian. Au fost invitați să participe toți tinerii logodnici din decanat, dar și acele persoane care vor să știe mai mult despre viața de familie.

Numărul mic de participanți, precum și frigul care se lăsase afară nu ne-a împiedicat să ne îndreptăm cu interes spre biserică, acolo unde aveam să ne întâlnim cu echipa formativă de la Oficiul pentru Pastorația Familiei.

Cursul a început cu motivarea pe care pr. Felician Tiba a făcut-o cu privire la căsătorie și viața de familie. "Dacă mirii sunt un dar unul pentru celălalt, darul pe care Dumnezeu li-l face, cu un dar nu te poți comporta așa cum te comporți cu un «produs», a spus părintele Felician, ci cu demnitate, respect și prețuire. Mirii și apoi soții sunt chemați la viața de familie prin vocație sfântă. E Dumnezeu cel care îi cheamă, omul neavând altceva de făcut decât să îngrijească darul primit".

La rândul ei, doamna Eugenia Dămătăr, de pe poziția celui care știe deja de mai bine de treizeci de ani ce înseamnă căsătoria și viața de familie, ne-a introdus cu răbdare în drumul pe care urmează să-l începem. Folosindu-se de propria experiență, dar și de documentele Bisericii, doamna Eugenia ne-a făcut să înțelegem că viața de familie nu e simplă, dar e frumoasă, e frumoasă doar dacă noi, ca soți, o vom face să fie așa.

În sfârșit, doamna Maria Gherghel, cu experiența sa de învățător de metode naturale, folosindu-se de imagini destul de sugestive, ne-a făcut să intrăm cu răbdare în lumea profundă, frumoasă, dar destul de dificilă a actului conjugal, a procreării și a vieții. "Dumnezeu vă cheamă la tot ceea ce este mai frumos în această lume, dar de voi va depinde ca, respectându-vă în actul conjugal, să faceți ca viața voastră să fie una plină de armonie și de respect.

Cu acestea și cu alte învățături am fost binecuvântați astăzi înaintea începerii vieții noastre de familie.

Le mulțumim, mulțumim părintelui Felician, părintelui Gabriel, parohul nostru, doamnelor care s-au deplasat până la Galbeni, chiar dacă nu am răspuns într-un număr foarte mare, și îi asigurăm că ceea ce ni s-a transmis vom transmite la rândul nostru mai departe.

Carmen Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iunie: Galbeni, în doi spre altar


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat