Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Locul de unde continuă povestea...

Sâmbătă, 17 iunie 2018, începând cu ora 9.00, la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei, din cadrul Curiei diecezane de Iași, a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Piatra.

Povestea noastră începe însă mult mai degrabă de ora 9.00 și mult mai degrabă de data de 17 iunie, începe de mult, cu cel puțin cinci ani în urmă, în ziua în care ne-am întâlnit pentru prima dată. El se uita într-o vitrină, eu treceam pe lângă vitrină. Văzându-mă și-a întors capul după mine. Văzându-l mi-am întors capul în altă parte. Eram prea "crudă", mi-am spus atunci. Nu sunt pregătită pentru o relație! A venit vremea, și-a spus el, am și eu niște ani!

Iar sâmbătă, la Piatra Neamț, chiar dacă doar noi doi, primiți regește, am învățat că Biserica iubește și prețuiește familia, că se apleacă chiar și asupra unei singure perechi de tineri, că pentru ea, prin cei abilitați, face kilometri întregi, că așa cum suntem, noi contăm foarte mult.

Asta ne-a dat curaj, ne-a făcut să prețuim fiecare cuvânt spus de către specialiștii în domeniu și mai ales, ne-a intrigat puțin că, deși știam și știm că sunt și alți tineri care se căsătoresc vara aceasta, nu i-am văzut la acest curs atât de necesar intrării în viața de familie.

La Piatra Neamț noi ne-am simțit bine, am înțeles o grămadă de lucruri pe care nu le știam, le-am clarificat pe unele pe care aveam impresia că le știm și le-am aprofundat și mai mult pe cele pe care le știam deja.

Mulțumim, părinte Felician și echipei de la Oficiul pentru Pastorația Familiei, mulțumim părintelui paroh pentru primirea regească și așteptăm cu nerăbdare nunta, ziua căsătoriei noastre.

Irina și Robert


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat