Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Hramul și procesiunea de Joia Verde

În solemnitatea Trupul și Sângele Domnului, joi, 31 mai 2018, Biserica locală din Gherăești a sărbătorit hramul comunității printr-o celebrare euharistică solemnă la care au participat credincioși atât din Gherăești, cât și din alte comunități din Dieceza de Iași. Sfânta Liturghie a fost prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit de București, avându-i alături pe PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pe PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și pe preoții din Gherăești, cât și din parohiile învecinate.

Totul a plecat de la marele mister al prefacerii pâinii și vinului, la Cina cea de Taină. Atunci, Mântuitorul a spus: "Luați, mâncați, acesta este trupul meu. Beți dintru acesta toți, căci acesta este sângele meu". Prin acest îndemn și prin binecuvântarea divină, Isus Cristos nu a dorit să ne lase singuri, ci a dorit să fie în mijlocul nostru, în mijlocul vieții noastre, până la sfârșitul lumii. Prin această minunată sărbătoare, Biserica celebrează Euharistia și a voit ca toate generațiile să păstreze această evlavie față de prezența continuă a lui Isus Cristos în sacramentul altarului, în mijlocul nostru. Credincioșii din Gherăești au făcut același lucru: stând împreună, în jurul altarului, au cinstit cuvântul și prezența lui Isus Cristos, asemenea unei mari familii, unită în spirit de bucurie și iubire.

Excelența Sa ÎPS Ioan Robu, în cuvântul de învățătură, a atras atenția asupra faptului că Euharistia înseamnă viață trăită în Cristos și o însoțire continuă a vieții noastre de către Cristos. Apostolii, după momentul Cinei de Taină, și toate generațiile de creștini au înțeles că pentru a avea viață, cu toții trebuiau să se împărtășească cu trupul și sângele Domnului și să devină astfel purtători de Cristos. Împărtășindu-ne cu sfânta taină, primind propria noastră mântuire, ne unim în mod intim cu Isus Cristos, căci trupul și sângele Domnului devin una cu trupul și sângele nostru, astfel încât, întreaga noastră viață ajunge să fie o mărturie de iubire și slujire.

După sfânta Liturghie, purtând sfântul sacrament, întreg poporul credincios a purces într-o procesiune solemnă, până la biserica nouă închinată lui Isus cel milostiv, ca semn al credinței și al recunoștinței pentru marele dar al Euharistiei.

Michail Iulian Echert

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de facebook a Parohiei "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești

* * *


 

lecturi: 64.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat