Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Prima împărtășanie în Parohia "Sfânta Cruce"

"Lăsați copiii să vină la mine, nu le interziceți, căci a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu!" În duminica Preasfintei Treimi, 27 mai 2018, 20 de copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor. O dată nesemnificativă pentru unele persoane, însă pentru 20 de copii din comunitatea noastră, "Înălțarea Sfintei Cruci" din Bacău, a însemnat deschiderea unei noi uși din viața lor, aceea de a întări legătura cu Dumnezeu și de a se angaja ca laici pe drumul sfințeniei.

Încă din luna februarie, cei mici s-au întâlnit săptămânal cu părintele Valentin Giurgică, responsabil cu pregătirea lor, unde au învățat de fiecare dată ceva nou despre Isus și despre viața sa. Ghid pentru toate curiozitățile lor le-a fost Catehismul, din care au învățat constant pentru a demonstra că sunt într-adevăr sunt dornici să primească acest sacrament. Completând aceste întâlniri, ei au învățat și multe cântece, îndrumați de domnul dascăl Andrieș Emilian, pentru ca vocile lor juvenile să încânte toată lumea din biserică, mai ales pe Isus.

Duminică, sfântă Liturghie a fost prezidată de părintele Valentin alături pe părintele Laurențiu, dar și de părintele diacon Andrei Gherghel. Copiii au participat cu mult suflet la această sărbătoare și au răspuns hotărât cu un ,,Da!" lui Isus. Ei au participat activ pentru prima dată la o sfântă Liturghie: au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor, au dus daruri și au recitat mulțumiri, încântarea și bucuria lor răsunând în toată biserica.

Predică a fost ținută de părintele Valentin unde l-a asemănat pe Isus cu un pilot care așteaptă cât mai mulți ,,pasageri" să urce la bord pentru a-i duce într-o călătorie spre împărăția cerurilor. La întrebările puse, părintele Valentin a primit niște răspunsuri hazlii din partea copiilor stârnind și câteva râsete subtile ale părinților acestora.

Și iată a sosit momentul când copiii l-au primit cu multă bucurie în suflet pe Isus sub chipul pâinii și a vinului sub privirile emoționate ale părinților. Așadar, copiii împreună cu familiile au plecat spre casele lor cu un nou membru: Isus din sfânta Euharistie.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru buna desfășurare a acestei sărbători și că ne-a ferit de incidente neplăcute.

Mulțumiri adresate și pr. Valentin pentru că i-a îndrumat pe acești copii pe drumul spre Isus, dar și celorlalți preoți și animatori pentru ajutorul acordat.

"Unde doi sau trei se adună în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor!"

Andreea Bisoc și Cristina Oance

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 mai: Bacău: Prima împărtășanie în Parohia "Sfânta Cruce"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat