Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Administrarea sfântului Mir în Parohia "Sfântul Nicolae"

Un grup de 135 copii și tineri din Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" au primit sacramentul sfântului Mir. Sfânta Liturghie a avut loc duminică, 27 mai, la ora 10.30 și a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași. Au concelebrat 12 preoți.

După ce, cu ajutorul doamnelor profesoare de religie din Bacău, au aprofundat cunoștințele despre principalele adevăruri de credință cuprinse în doctrina Bisericii, cei 135 candidați au ajuns la momentul mult așteptat.

La ora 10.15 a avut loc primirea PS Petru Gherghel, fiind întâmpinat de părintele paroh și decan Isidor Dâscă alături de copiii și tinerii care s-au pregătit pentru primirea darurilor Duhului Sfânt.

La ora 10.30, episcopul, preoții, seminariștii și ministranții au pornit în procesiune. În biserică a urmat cuvântul de bun părintelui decan adresat Preasfințitului, preoților prezenți la sfânta Liturghie, copiilor și tinerilor candidați și tuturor credincioșilor prezenți.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul a făcut o legătură cu Preasfânta Treime, care este prezentă la celebrarea sfântului Mir, amintind de copilăria Excelenței Sale: "În fiecare duminică, atunci când mergeam la biserică, aveam un dascăl care ne repeta mereu aceste cuvinte: «Cred în Dumnezeu Tatăl care m-a făcut, cred în Isus care m-a mântuit și în Duhul Sfânt care m-a sfințit»" În continuare, PS Petru Gherghel a cerut ajutorul candidaților de la sfântul Mir pentru a aprofunda cunoștințe despre Dumnezeu și persoanele care alcătuiesc Sfânta Treime pentru a înțelege mai bine cine este Duhul Sfânt și care sunt darurile pe care ni le dăruiește. Preasfinția Sa i-a îndemnat să trăiască în viața lor sacramental pe care aveau să-l primească, lăsându-se călăuziți de prezența Duhului Sfânt.

La conferirea sfântului Mir PS Petru l-a delegat și pe părintele decan Isidor Dâscă pentru administrarea acestui sacrament.

În finalul celebrării, doi tineri care au primit sacramentul Mirului au exprimat câteva gânduri de recunoștință cu privire la acest moment important pentru viața lor. Preasfințitul Petru Gherghel a prezentat un gând de mulțumire și apreciere pentru toate familiile din parohie care i-au susținut pe candidații de la sfântul Mir pentru ca aceștia să poată mărturisi cu mult curaj credința creștină.

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 mai: Bacău: Administrarea sfântului Mir în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat