Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cursuri pentru logodnici la Traian, Bacău și Iași

Sâmbătă, 12 mai 2018, la Traian; 19 mai, la Bacău și 26 mai, la Iași, Oficiul pentru Pastorația Familiei a organizat cursuri pentru logodnici. Au participat mai multe perechi de tineri din parohiile Diecezei de Iași.

Cursul pentru logodnici organizat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei vine în sprijinul tinerilor care urmează să se căsătorească, dar și a familiilor deja constituite, precum și a tinerilor singuri care doresc să știe mai multe despre ceea ce presupune o prietenie, logodna și apoi viața de familie.

La Traian, Bacău și Iași au participat tineri doritori să intre în mod matur și conștient în viața de familie, tineri care, pe lângă formarea religioasă din parohii, și-au dorit să aprofundeze mai mult și latura umană, conștienți că viața de familie o presupune din plin.

Așa am putut să înțelegem și mai mult că ceea ce urmează să facem este vocație, că viața de familie este un dar, că unul pentru celălalt suntem un dar, că nu ne va fi ușor, dar doar dacă vom înțelege că pentru asta am fost aleși de Dumnezeu, ne va ajuta să depășim momentele dificile. Și apropo, ni s-a spus că nu vom fi scutiți de momente dificile, că viața de familie în sine e un drum de creștere și de maturizare continuă, un drum pe care Dumnezeu ne vrea alături mai ales pentru acele momente dificile, pentru acel "și la bine, și la greu", pentru totdeauna.

Am învățat că fiind vocație, planul e al lui Dumnezeu, că fiind drum, merindele trebuie să le prevedem noi; fiind vocație, Dumnezeu ne-a oferit unul celuilalt făcând partea sa, fiind drum, de noi depinde să învățăm să mergem alături. Am învățat că fericirea noastră depinde doar de măsura în care fiecare dintre noi se implică în a-l face pe celălalt să stea bine, stare care se va răsfrânge apoi asupra întregii familii.

Da, e bine și frumos să fii familie, să fii bărbat și femeie chemați la susținere și respect reciproc, e bine atunci când drumul e parcurs alături de Dumnezeu și împreună cu el.

Mai rămâne ca noi să nu uităm că suntem chemați să fim fericiți...

Mulțumim pentru tot ceea ce faceți în favoarea familiei!

Carmen și Valentin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12, 19 și 26 mai: Cursuri pentru logodnici la Traian, Bacău și Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat