Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Indulgență plenară pentru cei care participă la Întâlnirea Familiilor în Irlanda

Papa Francisc acordă indulgența plenară tuturor celor care participă la a IX-lea Întâlnire Mondială a Familiilor care se va ține la Dublin, în Irlanda, de la 21 la 26 august 2018. Transmite asta Penitențiaria Apostolică printr-un decret dat luni, 21 mai 2018, în comemorarea liturgică a "Sfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii".

Indulgența plenară - explică documentul, despre care dă știre Vatican News - este acordată "în condițiile obișnuite (spovadă sacramentală, împărtășanie euharistică și rugăciuni după intențiile Sfântului Părinte) credincioșilor care, cu sufletul dezlipit de orice păcat", vor participa la vreo funcțiune în timpul Întâlnirii sau la încheierea sa solemnă.

Cei care nu pot participa la eveniment vor putea obține indulgența în aceleași condiții dacă, "uniți spiritual cu credincioșii prezenți la Dublin", vor recita în familie Tatăl Nostru, Crezul și alte rugăciuni "pentru a invoca de la Milostivirea Divină finalitățile indicate mai sus, îndeosebi când cuvintele pontifului vor fi transmise prin televiziune și prin radio". Decretul adaugă că "se acordă indulgență parțială credincioșilor ori de câte ori, cu inimă căită, în timpul indicat se vor ruga pentru binele familiilor".

Conform datelor furnizate de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață, actualmente sunt circa 22 de mii persoanele înregistrate la Întâlnirea din Dublin, care provin din 103 națiuni, cu un nivel înalt de tineri sub 18 ani (28%). Voluntarii deja în formare sunt 3.500; mii de cereri de rugăciune sunt adunate în timp ce icoana oficială a Întâlnirii de la Dublin continuă să călătorească prin toate diecezele din Irlanda; în sfârșit - afirmă dicasterul - sute de comunități internaționale de surori de claustrare au anunțat că se vor ruga pentru toți participanții la Întâlnire.

Întâlnirea va avea în centru indicațiile din exortația apostolică post-sinodală a papei Francisc Amoris laetitia. În zilele de vizită, papa Francisc va merge, în după-amiaza zilei de 25 august, la Centrul de zi al capucinilor pentru a întâlni săracii primiți acolo zilnic. A anunțat asta directorul și fondatorul centrului, părintele Kevin Crowley. Structura oferă în fiecare zi micul dejun pentru 250-300 de persoane și cina pentru 500-600. În fiecare săptămână sunt distribuite pachete cu alimente pentru circa 1.400 de nevoiași.

(După Vatican Insider, 22 mai 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat