Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Prima sfântă Împărtășanie

După o perioadă de pregătire de patru luni, patru copilași din comunitatea românilor catolici din Zaragoza, duminică, 20 mai 2018, în solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, l-au primit pe Isus pentru prima dată în inimile lor.

La acest eveniment au participat toți credincioșii comunității împreună cu familiile copiilor, familii care s-au implicat în mod activ și la celebrarea sfintei Liturghii. Fiecare părinte și naș au fost alături de acești mici îngerași și au promis că, așa cum i-au învățat până acum iubirea față de Isus, vor alimenta această iubire și se vor îngriji ca fiecare copil în parte să cunoască milostivirea lui Dumnezeu prin sacramentul iertării și sacramentul jertfei pascale.

Pregătirile s-au intensificat în apropierea frumoasei sărbători. Copii, pentru a avea sufletul curat, s-au pregătit pentru prima Spovadă. Primele sfaturi și încurajări în cadrul sfintei Spovezi au dat emoții copiilor, dar și părinților care s-au pregătit temeinic pentru sfânta Spovadă pentru a da un exemplu copiilor lor.

Duminică, încă de la ora 9.30, au început să apară unul câte unul, împreună cu familia, "îngerași" îmbrăcați în haine albe, simbolul curăției.

Copiii s-au implicat activ la Liturghie: au citit lecturile, au recitat intențiile la rugăciunea credincioșilor, iar părinții au adus darurile la sfântul altar în cadrul ofertoriului.

În cadrul predicii, copiii au fost invitați în față alături de părintele unde împreună cu el au conștientizat importanța sfintei Euharistii în viața fiecărui creștin.

După predică a urmat mărturisirea de credință pe care copiii au făcut-o cu lumânările aprinse. La Botez această profesiune a fost făcută, în numele lor, de către părinți și nași. Acum, fiind mari, și-au exprimat, împreună cu întreaga comunitate, în public credința lor.

În momentul Împărtășaniei toți copiii, alături de familiile lor, s-au apropiat pentru a-l primi pe Cristos în sufletele lor. Acest moment a reprezentat punctul culminant nu numai al celebrării, dar și al emoțiilor care i-a copleșit. Cu multă bucurie în suflet s-au rugat câteva momente, iar la final i-au mulțumit lui Dumnezeu, prin intermediul poeziilor, lui Isus pentru darul oferit, iar prin unele discursuri tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

Ne rugăm bunului Dumnezeu care a coborât în inimile acestor frumoși copii, să sălășluiască mereu în inimile lor.

Pr. Ovidiu Gabriel Bejenaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Zaragoza: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat