Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârlad-Tecuci: Despre a șterge praful de pe Biblie

Duminică, 6 aprilie 2018, comunitățile din Bârlad și din Tecuci l-au avut ca oaspete pe părintele misionar Gheorghe Iordache, SVD.

Părintele Gheorghe Iordache face parte din "Societatea Cuvântului Divin", congregație religioasă fondată de sfântul Arnold Jansen la 8 septembrie 1875, în Steyl, un mic orășel din Olanda, situat în apropierea graniței cu Germania.

În România, congregația este cunoscută sub numele de "Misionarii Verbiți". Misiunea acestora este de a-l vesti pe Cristos, Cuvântul Întrupat al Tatălui, acolo unde nu este deloc cunoscut sau unde Biserica locală îi cheamă pentru a-i sprijini latura misionară.

Întâlnirile de la Bârlad și Tecuci au fost puse sub semnul "Cuvântului lui Dumnezeu" și a resurselor pe care le pun la dispoziția credincioșilor și a preoților Misionarii Verbiți, pentru o legătură cât mai strânsă, profundă și autentică cu acest Cuvânt.

Părintele Gheorghe Iordache ne-a oferit un pliant editat de "Misionarii Cuvântului Divin". Totodată, cei prezenți la Liturghia de duminică, au aflat informații despre Mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu" din Cordun și au primit, în dar, broșura "Duminica în familie". Această publicație duminicală este utilă oricărui creștin. Ea cuprinde o meditație, lecturile săptămânii, rugăciuni și îndemnuri la citirea, meditarea și trăirea Cuvântului lui Dumnezeu, pentru ca acestea să devină viață în noi.

Întâlnirea cu părintele Gheorghe Iordache a readus creștinilor din Bârlad și Tecuci îndemnul la citirea și meditarea Bibliei, pentru a înțelege și mai bine Cuvântul lui Dumnezeu. Prin aceasta, fiecare creștin va conștientiza prezența lui Dumnezeu și ajutorul său, în viața personală.

Părintele Gheorghe Iordache a promis că va reveni la noi, la jumătatea lunii iunie, pentru a susține un curs privind modul în care se studiază eficient Biblia. Participanții la curs vor căpăta statutul de formatori, prezentând cele însușite, la rândul lor, altor creștini.

"Prezența părintelui Gheorghe Iordache m-a făcut să meditez mai mult asupra a ceea ce reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu în viața mea și m-a făcut să-mi doresc, așa cum spunea părintele la predică, să nu las praful să se aștearnă pe Biblia mea" (Lucian Răuș).

Alina Răuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Bârlad-Tecuci: Despre a șterge praful de pe Biblie


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat