Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, în vizită la Iași

În perioada 6-8 mai 2018, fratele Kilian, din Comunitatea de la Taizé, se va afla în vizită în Dieceza de Iași, în dorința de a purta mesajul comunității sale și de a întâlni persoanele atașate de spiritualitatea propusă de frații de la Taizé.

Duminică, 6 mai, începând cu ora 19.30, va avea loc un moment de rugăciune, urmat de un dialog cu fratele Kilian și de o agapă frățească. Întâlnirea se va desfășura în Aula "Anton Durcovici" a catedralei "Sfânta Fecioară Maria Regină". Sunt invitate să participe toate persoanele care doresc să trăiască bucuria Învierii lui Cristos prin rugăciunile și cântările specifice Comunității din Taizé, într-un mod special fiind așteptați tinerii.

Întâlnirea va avea tema "Să căutăm izvoarele bucuriei", inspirată din cele patru propuneri ale fratelui Alois, superiorul Comunității din Taizé: "Bucuria Evangheliei vine de la încrederea că suntem iubiți de Dumnezeu. Departe de a fi o stare de exaltare care ne face să fugim de provocările vieții, ea ne face mai sensibili față de cei care suferă."

Comunitatea din Taizé reunește mai bine de o sută de frați, catolici și de diverse origini protestante, provenind din circa treizeci de țări. Prin însăși existența sa, comunitatea este o "parabolă a comunității" ce dorește ca prin viața proprie să fie un semn concret al împăcării între creștinii divizați și între popoarele separate.

Anual, la Taizé merg foarte multe persoane, în special tineri, pentru a trăi zile intense de rugăciune, meditație și reflecție, într-un cadru de spiritualitate profundă și de viață simplă.

Din 1978, Comunitatea din Taizé organizează, în fiecare an, o întâlnire europeană pentru tineri intitulată "Pelerinaj de încredere pe Pământ". Acest pelerinaj oferă participanților posibilitatea de a împărtăși credința cu cei de vârsta lor de diferite confesiuni, de a cunoaște realitatea comunităților creștine din țara gazdă, de a se ruga în liniște cu ajutorul cântărilor specifice Comunității din Taizé, de a experimenta ospitalitatea familiilor care își deschid casele și de a participa la diferite ateliere și evenimente.

Oficiul pentru Pastorația Tineretului


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat