Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Oituz: Sfințirea atelierului de manufactură al Kolping

Centrul Educațional Kolping din Oituz a găzduit luni, 23 aprilie 2018, sfințirea noului atelier de manufactură în lemn, atelier care vine în completarea ofertei educaționale pentru copiii și tinerii din Oituz.

Ceremonia de sfințire a fost condusă de pr. Istvan Gödri, praeses Kolping România, alături de pr. Farțade Bernardin, parohul comunității din Oituz, și pr. Ștefan Ciubotaru, praeses al asociației diecezane Kolping Moldova. Părintele Ștefan Ciubotaru a adresat și un impuls spiritual, evidențiind figura sfântului Iosif, tatăl lui Isus, care prin meseria de tâmplar a fost și este modelul creștinului de spiritualitate și muncă.

La eveniment au participat: Christoph Pfister din partea Kolping Baar, Elveția, oficialități locale, echipa care a lucrat la construirea atelierului, membri Kolping și voluntari din Oituz și Ploscuțeni.

Copiii și tinerii din Romania trebuie îndrumați către școlile profesionale, ca unica șansă spre o adaptare reală pe piața muncii și dobândirea abilităților practice care oferă stima de sine, încrederea și respectul celorlalți.

În sensul acestui deziderat, a fost construit acest atelier după modelul unui atelier similar din Caransebeș. Construirea atelierului din Oituz a început în septembrie 2017 și a mai cuprins amenajarea unei parcări și a unui spațiu de joacă, precum și o grădină de legume. Totul a fost posibil cu sprijinul următorilor donatori:

  • Organizația Kolping Bamberg, care a organizat o strângere de fonduri cu ocazia Crăciunului, astfel Familii Kolping din toată dieceza au donat pentru acest proiect.

  • Familia Kolping Baar a donat o sumă consistentă rezultată din colectarea hainelor vechi, activitate la care participă toți membri Kolping din localitatea Baar.

  • Familia Kolping Hochdorf a decis acordarea unui sprijin în urma unei vizite organizate anul trecut în Oituz.

  • Familia Kolping Weinfelden a donat o sumă rezultată de la 3 membri Kolping care au lăsat moștenire bani pentru activitățile cu tinerii.

  • Ordinariatul Episcopiei din Bamberg a preluat cheltuielile de utilare ale atelierului

  • Kolping Luxemburg a donat banii necesari achiziționării unui autoturism în vederea asigurării mobilității copiilor și angajaților din centru

  • Rudi Hurni a preluat costurile realizării panourilor solare

Acestor binefăcători le mulțumim pentru susținerea și pentru prietenia lor!

Echipa de proiect a fost formată din: Lucian Ioja, Cornel Bulai, Ingrid Arvay, arh. Peter Mrass și Eduard Dobre.

Se cuvine un mare mulțumesc și pentru echipa de constructori destoinici condusă de domnul Valentin Ioja care a fost și este expresia omului potrivit la locul potrivit ce sfințește locul prin hărnicie și pricepere.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 aprilie: Oituz: Sfințirea atelierului de manufactură al Kolping


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat