Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Oituz: Tabără de muncă organizată de Kolping

În plină pregătire pentru momentul deschiderii și sfințirii atelierului de manufactură în lemn din cadrul Centrului Educațional Kolping din Oituz, sâmbătă, 14 aprilie 2018, membrii Kolping din Oituz și din Ploscuțeni au desfășurat o tabără de sprijin prin muncă pe șantier.

Împreună am reușit să curățăm spațiile din jurul atelierului, am dat cu ulei special tavanul atelierului, am amenajat magazia, am aplicat un strat de ulei special și pe terasa de lemn a centrului, iar Răzvan (voluntar din Oituz) a reușit să fie la înălțime pentru a curăța teiul din fața centrului educațional.

A fost un sprijin important și un pas bun făcut acum, când sunt atât de multe lucruri de ajustat înainte de deschiderea din 23 aprilie și fiecare ajutor este binevenit.

Atelierul de manufactură în lemn este un proiect realizat cu sprijinul Kolping Romania și a donatorilor Kolping din Elveția, Austria și Germania. Atelierul va fi sfințit în ziua de luni, 23 aprilie și are ca scop principal oferirea posibilității copiilor, tinerilor și persoanelor cu dizabilități de a experimenta și dezvolta abilitățile practice în lucrul cu lemnul.

Realitățile din societatea noastră românească ne-au demonstrat că avem un deficit important în ceea ce privește resursa umană calificată și chiar o lipsă acută de abilități practice în rândul tinerilor. Activitățile din atelier vor încuraja dezvoltarea acestor deprinderi practice, urmând modelul fondatorului și specificul Kolping din întreaga lume, acela de a te forma, dezvolta și de a te implica practic pentru binele familiei, comunității și societății.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 aprilie: Oituz: Tabără de muncă organizată de Kolping


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat