Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Bacău: Spune DA vieții!

Luni, 9 aprilie 2018, Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a organizat un eveniment public în Piața Tricolorului unde, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă au susținut viața copilului nenăscut ținând pancarte în mâini cu mesaje prolife cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri.

Ce-ar fi viața fără un "Da"? Ar fi moarte. Ce-ar fi viața fără cineva care să o sprijine, mai ales în cazul celor mici și neajutorați?

Această manifestare publică, în care adolescenți, tineri, familii cu copii, familii ce doresc să aibă copii, vârstnici și chiar simpli trecători, au stat în Piața Tricolorului din Bacău cu pancarte în mâini toată ziua, pentru a fi văzuți de trecători, a vrut să fie o afirmare a valorii persoanei umane, un mod prin care să arătăm că apărăm dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Totodată a fost o invitație adresată celor care treceau, să nu rămână indiferenți în ceea ce privește apărarea vieții.

Michelangelo spunea: "Viața este darul lui Dumnezeu pentru noi. Iar modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu", așadar noi trebuie să o prețuim, să o respectăm, să o apărăm.

Sărbătoarea Bunei-Vestiri este o sărbătoare a vieții, care este darul lui Dumnezeu. Manifestația din centrul orașului a vrut să fie modul nostru prin care arătăm că suntem de acord că viața este un dar și vrem să o apărăm, că ne opunem avortului, că suntem un glas pentru cei fără glas.

Această manifestație, unde au participat membrii ai diferitelor organizații din Parohia "Sfântul Nicolae" Bacău cum ar fi grupul tinerilor, grupul Reînnoirea carismatică, grupul Scout, membrii ai Acțiunii Catolice parohiale, Grupul familiilor tinere, dar și simpli trecători care s-au solidarizat cu această cauză nobilă, a vrut să fie o mărturie de credință, și un mod în care l-am lăsat pe Dumnezeu, ca prin noi nu să strige, ci să șoptească inimii omului de azi că viața trebuie respectată, apărată, prețuită.

Adrian Enășel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 aprilie: Bacău: Spune DA vieții!


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat