Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Ploscuțeni: Tabăra de muncă pentru tinerii din Kolping Moldova

Pentru al patrulea an consecutiv, la casa Kolping din Ploscuțeni a avut loc Tabăra de muncă pentru tinerii din Asociația Kolping Moldova, în perioada 5-9 aprilie 2018. Activitatea a fost posibilă datorită finanțării Kolping România, prin intermediul proiectului K100, proiect ce are ca scop sprijinirea asociațiilor locale în inițierea și desfășurarea unor activități cu impact social, ecologic sau cultural. La această acțiune au participat 8 tineri, membri sau simpatizanți, din Oituz și 20 de tineri din Ploscuțeni.

Scopul fiind întreținerea casei Kolping din Ploscuțeni, cei 28 de tineri au fost împărțiți în grupe, fiecare având anumite sarcini de îndeplinit: repararea și vopsirea gardului, tăierea copacilor uscați din curte, plantarea de pomi, amenajarea curții, igienizarea interiorului casei, dar, mai presus de toate, munca în echipă, respectarea programului și, nu în ultimul rând, trăirea acestor momente împreună cu Isus.

Mulțumim gospodinelor care au pregătit bucate alese, întărindu-ne astfel trupul, și părintelui Tarciziu Erdeș, vicar al comunității din Ploscuțeni, pentru întărirea sufletelor prin administrarea sfintelor sacramente, dar și familiilor care au primit în găzduire tinerii din Oituz.

Împreună suntem puternici, împreună putem da mărturie de bunătatea Creatorului, împreună putem fi martori și unelte ai acestei bunătăți, sprijinind pe cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Cu speranța că în aceste zile nu doar am curățat o casă, ci am pregătit-o pentru a sluji binelui semenilor noștri, dorim binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor celor care zâmbesc cu și pentru ceilalți.

Spor în toate!

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-9 aprilie: Ploscuțeni: Tabăra de muncă pentru tinerii din Kolping Moldova


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat