Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Întâlnire pentru tinere - "În căutarea fericirii"

Setea de fericire caracterizează orice persoană, dar în mod special de noi tinerii. Toți căutăm izvorul adevăratei fericiri, iar în aceste zile am avut posibilitatea de a găsi câteva „indicații stradale”: am avut evanghelia ca GPS, rugăciunea ca un combustibil, iar Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului ca însoțitoare de drum. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă senină, de prietenie și bucurie, în perioada 5-7 aprilie 2018, în mănăstirea surorilor din Siret.

Întâlnirea a început joi seară cu participarea la adorația euharistică și la sfânta Liturghie în parohie. Mai apoi am făcut diferența între fericirea adevărată și fericirea falsă, pe care am numit-o „fericirea de plastic”. Diferite fragmente din Noul Testament ne-au ajutat să înțelegem ce înseamnă fericirea pentru un creștin.

Vineri dimineață, după rugăciunea Laudelor, ni s-a explicat fragmentul „Fericirilor” (Mt 5,1-12), iar apoi am avut un timp de meditație personală în care am reflectat asupra modului în care fericirile evanghelice sunt prezente în viața noastră și cum le putem pune în practică.

După-amiază am urmărit filmul „Povestea unei campioane”, care ne-a transmis faptul că, dacă vrem să fim fericite, trebuie să fim dispuse la sacrificii. Prietenia adevărată face parte din rețeta ideală pentru a ajunge la fericire.

Câteva ore din noapte le-am petrecut în compania lui Isus euharistic: am meditat Calea luminii și am făcut adorație personală.

Sâmbătă dimineață am descoperit regulile papei Francisc pentru a trăi fericiți, iar întâlnirea s-a încheiat cu sfânta Liturghie.

În aceste zile am întocmit un program de viață pe care vrem să îl împărtășim cu dv. Sunt câteva reguli care ne pot ajuta să trăim fericiți. Doar cei care au evanghelia ca GPS și voința de a se abandona în mâinile lui Dumnezeu le pot îndeplini:

  1. După exemplul sfintei Fecioare Maria un creștin adevărat trebuie să recunoască faptul că tot ceea ce are este de la Dumnezeu.
  2. Lacrimile sunt semnul căinței adevărate pentru păcatele săvârșite, lacrimi pe care Dumnezeu le strânge într-un ulcior și le scrie în cartea vieții (cf. Ps 56).
  3. Trebuie să fim iertători și înțelegători, milostivi și calmi, să nu răspundem cu răzbunare și ură la răutate.
  4. Trebuie să fim corecți și să încercăm să aducem la suprafață dreptatea prin intermediul bunătății lui Dumnezeu, bunătate cu care am fost înzestrați.
  5. Spovada este un sacrament nelipsit din viața oricărui creștin, fiind în același timp un dar al lui Dumnezeu prin care ne curățăm sufletul.

Fie ca bunul Dumnezeu să ne ajute să trăim aceste reguli astfel încât într-o bună zi să ajungem la portul fericirii veșnice.

Fetele participante la întâlnire

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-7 aprilie: Siret: Întâlnire pentru tinere - "În căutarea fericirii"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat