Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Papa Francisc: Regina Coeli (8 aprilie 2018)

Iubiți frați și surori, bună ziua!

Înainte de binecuvântarea finală ne vom adresa în rugăciune Mamei noastre cerești. Dar mai înainte doresc să vă mulțumesc vouă tuturor care ați participat la această celebrare, îndeosebi misionarilor milostivirii, veniți pentru întâlnirea lor. Mulțumesc pentru slujirea voastră!

Fraților noștri și surorilor noastre din Bisericile orientale care astăzi, conform calendarului iulian, celebrează solemnitatea Paștelui, le adresez urările cele mai cordiale. Domnul înviat să-i umple de lumină și de pace și să întărească toate comunitățile care trăiesc în situații deosebit de dificile.

Un salut special adresez romilor și sinti prezenți aici cu ocazia Zilei lor Internaționale, Romanò Dives”. Urez pace și fraternitate membrilor acestor popoare antice și doresc ca ziua de astăzi să favorizeze cultura întâlnirii, cu buna voință de a se cunoaște și a se respecta reciproc. Acesta este drumul care duce la o adevărată integrare. Dragi romi și sinti, rugați-vă pentru mine și să ne rugăm împreună pentru frații voștri refugiați sirieni.

Salut pe toți ceilalți pelerini prezenți aici, grupurile parohiale, familiile, asociațiile; și împreună ne punem sub mantia Mariei, Mama milostivirii.

 

Regina coeli…

_______________

APEL

Din Siria vin știri teribile despre bombardamente cu zeci de victime, dintre care multe sunt femei și copii. Știri despre atâtea persoane lovite de efectele substanțelor chimice conținute în bombe. Să ne rugăm pentru toți răposații, pentru cei răniți, pentru familiile care suferă. Nu există un război bun și unul rău, și nimic, nimic nu poate justifica folosirea acestor instrumente de exterminare împotriva persoanelor și populațiilor lipsite de apărare. Să ne rugăm pentru ca responsabilii politici și militari să aleagă cealaltă cale, cea a negocierii, singura care poate duce la o pace care să nu fie cea a morții și a distrugerii.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat