Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Proiect educativ "Ajută un bătrân" - prin activități de voluntariat

Elevii Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" din localitatea Săbăoani, județul Neamț, au desfășurat, în cadrul Programului "Școala altfel", o activitate de voluntariat din cadrul proiectului educativ "Ajută un bătrân", miercuri, 28 martie 2018.

Proiectul de parteneriat educațional "Ajută un bătrân" a fost inițiat de către prof. Genoveva Antoci și prof. Iuliana Popa, de la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" din localitatea Săbăoani, județul Neamț, și derulat în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas Iași, Grădinița cu program normal "Sfânta Ana" din Săbăoani și Parohia Romano-catolică "Sfântul Mihail" Săbăoani.

Școala nu înseamnă numai ore de curs, note sau teste, ci reprezintă și locul în care atât elevii, cât și profesorii, construiesc un mod de a trăi împreună, unde se împărtășesc aceleași valori.

Scopul proiectului este dezvoltarea componentei afective și volitiv-acționale a personalității elevilor, prin acțiuni morale, desfășurate în școală și în afara acesteia.

Proiectul a vizat ajutorarea unor bolnavi si bătrâni din comunitatea Săbăoani, cu ocazia sărbătorii Paștelui.

Milostivirea este tema centrală a pontificatului papei Francisc, ea invită omenirea la descoperirea chipului milostiv al lui Dumnezeu, care conduce la schimbarea comportamentului și a gândirii noastre spre a crea o lume mai bună. Episcopul Romei a subliniat importanța bătrânilor în cadrul societății, întrucât experiența lor constituie "o comoară prețioasă", necesară unui viitor plin de speranță și responsabilitate.

Fiecare parte implicată în proiect a contribuit la buna desfășurare a acestei activități de voluntariat:

- Preșcolarii de la Grădinița cu program normal "Sfânta Ana" Săbăoani au confecționat felicitări, obiecte decorative specifice Sărbătorilor pascale;

- Elevii implicați în proiect au donat fondurile strânse cu ocazia sărbătorilor Crăciunului (colindatul familiilor din comunitate), pentru a cumpăra produse care au fost dăruite bătrânilor comunității;

- Generozitatea unor sponsori, venită din partea unor agenți economici din comunitate, care s-au oferit să dăruiască bătrânilor fructe, dulceață, zacuscă și produse de panificație. O surpriză plăcută a venit din partea unei persoane din comunitate, care a trimis din Italia dulciuri, care au fost oferite bătrânilor.

Prin acest proiect, s-a urmărit dezvoltarea sentimentului solidarității față de semeni și stimularea generozității în rândul elevilor, a profesorilor lor prin activități caritabile, grija și afecțiunea față de cei bolnavi și bătrâni, care nu trebuie să simtă că sunt singuri în astfel de situații. Fericirea de pe chipurile bătrânilor, dar și lacrimile de bucurie pe obrazul lor vor răsplăti generozitatea și disponibilitatea tuturor celor care s-au alăturat proiectului nostru.

Prof. Genoveva Antoci
și prof. Iuliana Popa


 

lecturi: 53.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat