Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Frumos: Lansarea unui nou proiect Caritas

Marți, 13 martie 2018, a avut loc, la Primăria orașului Târgu Frumos, lansarea proiectului FRUMOSS - Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare și Servicii Sociale, cod proiect 115113.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are ca obiectiv general dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, pentru un număr de 560 de persoane din cele trei zone marginalizate (non rome), aferente orașului Târgu Frumos, județul Iași.

Centrul Diecezan Caritas Iași are calitatea de beneficiar, iar parteneri în proiect sunt: SC Kinego SRL, Primăria orașului Târgu Frumos și Școala gimnazială "Ion Creangă" din Târgu Frumos.

Cuvântul de deschidere a aparținut domnului primar al orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, care a subliniat impactul pozitiv pe care acest proiect îl va avea asupra comunității locale.

Doamna Ana-Maria Doleanu, directorul Școlii gimnaziale "Ion Creangă" Târgu Frumos, și-a exprimat bucuria de a fi partener și dorința de a participa activ la acțiunile de combatere a abandonului școlar, incluse în proiect.

În continuare, părintele Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași, a făcut o prezentare generală a asociației Caritas Iași și a proiectelor europene desfășurate până acum.

Deoarece printre beneficiile aduse comunității locale de către proiectul FRUMOSS se numără și servicii de recuperare medicală, din partea partenerului SC Kinego SRL a vorbit domnul Dănuț Cojocariu, care a prezentat serviciile pe care le vor oferi în cadrul centrului multifuncțional.

Prezentarea detaliată a proiectului a fost făcută de către Radu Onișoru, managerul proiectului. "Ne dorim să fim colegi atât între noi, cei din Caritas, cât și cu cei din cadrul Primăriei orașului Târgu Frumos, din cadrul Școlii gimnaziale «Ion Creangă» și cu cei de la Kinego. Să ne unim forțele și resursele pentru ca, peste trei ani, la conferința de închidere a proiectului, să ne aplaudăm pentru ceea ce am făcut pentru comunitatea din Târgu Frumos".

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 martie: Târgu Frumos: Lansarea unui nou proiect Caritas


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat