Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tinerii Acțiunii Catolice din Gherăești și Pildești în căutarea prieteniei

Suntem în timpul Postului Mare, perioadă de pregătire sufletească a marii sărbători a Învierii Domnului. Și noi, membrii Acțiunii Catolice, dorim să întâmpinăm așa cum se cuvine această sărbătoare.

Deoarece mulți dintre membrii ACT din parohia noastră sunt elevi ai Liceului Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle" din Pildești, liceu unde învață și mulți membrii ai ACT din Parohia Pildești, am hotărât împreună să dedicăm o zi pentru un schimb de experiență, să avem posibilitatea să ne cunoaștem mai bine, să cunoaștem activitățile realizate de cele două grupuri și să legăm noi prietenii. Gazdă primitoare a acestei întâlniri a fost Grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești, în ziua de 24 februarie 2018.

Ziua a debutat cu o rugăciune de comuniune cu Dumnezeu, fiind însoțiți de părintele vicar, Valerică Ciobanu, din Parohia Gherăești, și de fratele Vicențiu Ghiurca, frate din Congregația "Frații Școlilor Creștine", frați ce coordonează activitatea liceului din Pildești. Momentul de rugăciune a fost un prilej de a reflecta asupra valorii prieteniei.

Pentru a ne cunoaște mai bine am inițiat niște jocuri de cunoaștere, la care au participat cu entuziasm toți cei prezenți. Întâlnirea a continuat cu împărtășirea de bune practici a celor două grupuri, vizionându-se două montaje de fotografii ce au scos în evidență cele mai sugestive momente la care au participat tinerii din cele două comunități. Prezentările au fost însoțite de explicațiile celor două responsabile ale grupurilor: Roxana Dimișcă și Carla Iștoc. Cei prezenți au retrăit momentele prezentate în montaje și și-au exprimat dorința ca unele activități realizate de un grup să fie realizate și de celălalt. Toate acestea se vor realiza în scopul de a diversifica tematica acțiunilor, de a le îmbunătăți sau de a fi mai utile, mai plăcute. Și anul trecut am realizat un astfel de schimb de experiență, realizat la liceul din Pildești.

După aceste momente, părintele vicar ne-a vorbit despre valoarea prieteniei, despre rolul acesteia pentru unitatea grupului, a comunității, despre importanța ei în relațiile dintre tineri. Pentru aprofundarea ideii de prietenie, am stabilit să lucrăm pe grupe în care am împărtășit părerile fiecăruia. Întrebările propuse pentru activitatea pe grupe ne-au ajutat să putem intra în profunzimea valorii prieteniei. La sfârșitul activității pe grupe, am întocmit un plan de acțiune pe care-l vom pune în practică în cadrul activităților viitoare.

Am încheiat această zi frumoasă cu o sfântă Liturghie, în care împreună am mulțumit Domnului pentru șansa oferită să fim împreună și pentru darul prieteniei.

Dumnezeu să ne ajute să fim purtătorii unei prietenii profunde și pe mai departe!

Carla Iștoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 februarie: Tinerii Acțiunii Catolice din Gherăești și Pildești în căutarea prieteniei


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat