Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Caritas: Mulțumiri după campania Întoarce-ți privirea spre casă!

Centrul Diecezan Caritas Iași vă mulțumește pentru ajutorul acordat prin intermediul campaniei Întoarce-ți privirea spre casă!

Campania a fost organizată și în acest an pentru a sprijini Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași și a reprezentat participarea credincioșilor în susținerea activității centrelor regionale de îngrijiri la domiciliu care funcționează în Dieceza de Iași. În anul 2017 am oferit servici medicale și sociale la peste 1200 de persoane din aproximativ 20 de localități.

Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" se adresează persoanelor vârstnice, cu venituri mici, celor care nu beneficiază de sprijinul familiei, persoanelor bolnave care la externarea din spital necesită continuarea tratamentului la domiciliu, bolnavilor cronici și persoanelor cu probleme neuropsihomotor.

Acest program sprijină atât persoana aflată în suferință, cât și familia acesteia, urmărindu-se menținerea autonomiei persoanei asistate pe o perioadă cât mai lungă și prevenirea agravării situației de dependență a persoanei vârstnice, precum și scăderea gradului de solicitare pentru familiile ce îngrijesc persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu.

Mulțumim că ați răspuns invitației Centrului Diecezan Caritas Iași de a veni în întâmpinarea celor bolnavi. Ajutorul dumneavoastră este prețios pentru noi și pentru persoanele vârstnice și singure, aflate în suferință. În numele beneficiarilor Centrului Diecezan Caritas Iași, vă mulțumim pentru sprijinul oferit, prin donațiile dumneavoastră.

Solidaritatea ne unește și pentru aceasta trebuie să continuăm să parcurgem acest drum împreună, pentru a fi alături de cei aflați în nevoie. Cu speranța de a împărtăși noi experiențe de solidaritate, vă dorim multe binecuvântări de la Domnul!

Pr. Egidiu Condac


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat