Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul de iarnă "Dumnezeu îmi colorează viața"

A devenit o tradiție ca în perioada vacanței intersemestriale Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău să organizeze campusul pentru copii "Iarna Împreună". Așadar în perioada 5-9 februarie, în Parohia "Sfântul Nicolae" s-a desfășurat campusul cu tema "Dumnezeu îmi colorează viața". Timp de cinci zile, aproximativ 140 de copii, îndrumați de preoții vicari și de un număr de 40 de animatori, și-au umplut vacanța cu activități destinate vârstei lor, cunoscând persoane noi și învățând lucruri noi.

Fiecare zi a fost marcată de celebrul film animat "Întors pe dos", din care copii au învățat ce sunt emoțiile și cum să le stăpânească, au învățat cât de importantă este familia, prietenia și sinceritatea. Pe lângă momentele de formare copii au avut parte de o mulțime de jocuri și bansuri destinate vârstei lor care i-au ținut antrenați și energizați întreaga zi. Copiii au fost împărțiți în patru grupe, pentru ca spiritul sănătos de competiție să primeze și să dinamizeze participarea lor: grupa albastră (Bucuroșii), grupa roșie (Curajoșii), grupa galbenă (Creativii) și grupa verde (Prietenoșii).

De asemenea, au avut loc ateliere de creație: brățări, scooby-doo, dreamcatcher, pictură și creații din hârtie creponată; dar și ateliere în care copii au învățat diferite jocuri: jocurile de masă și kendama. Fără Dumnezeu nu ar fi fost posibil acest campus, așadar, în fiecare zi, pe lângă rugăciunea la început de zi, ne-am făcut timp pentru un moment de rugăciune (adorație, Rozariu, Coronița Divinei Îndurări) într-o zi celebrând și sfântă Liturghie pentru a-i mulțumi Domnului.

Apogeul campusului a fost excursia la Salina Târgu Ocna, unde copiii s-au bucurat din plin de aerul de acolo, s-au distrat, au râs, au cântat, s-au jucat cum au știut ei mai bine.

La sfârșitul campusului, copiii au participat la serata de încheiere, în cadrul căreia au prezentat părinților și invitaților, câte un moment artistic (pe grupe) însoțit și de un scurt istoric al zilelor precedente, fiecare rămânând cu părerea de rău că se termină, dar totodată cu amintiri de neuitat, așteptând cu nerăbdare următorul campus.

Isabela Stan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-9 februarie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul de iarnă "Dumnezeu îmi colorează viața"

*

Videoclip de prezentare a campusului (Sursa: Contul Youtube al Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău):


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat