Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Centrul Misionar Diecezan Iași: "Cutia Speranței" - o mână întinsă celor mai sărmani frați ai noștri

Centrul Misionar Diecezan Iași vă invită să vă deschideți inima și anul acesta față de oamenii săraci din țările de misiune prin "Cutia speranței", o inițiativă ce va debuta la începutul Postului Mare și se va încheia în Timpul Pascal.

De ce în timpul Postului Mare?

Pentru că Timpul Postului Mare este un timp în care ne rugăm mai mult, postim mai mult și dăm mai mult de pomană; iar cuvintele lui Isus: "pomana ta să fie în ascuns și Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti!" (Mt 6,4), sunt un imbold la generozitate și la a ne întoarce privirea, cu discreție, spre cei sărmani. Tot în timpul Postului Mare îl urmăm pe Isus pe Calea Crucii și învățăm să ne jertfim pentru alții. Cutia Speranței pe care o primim arată că știm să ne jertfim și să renunțăm la o pâine, la un suc sau la oricare alt lucru, pentru a oferi copiilor și oamenilor sărmani din misiuni posibilitatea de a primi o masă pe zi, care nu este mai mult de 0,95 lei.

De ce "Cutia Speranței"?

Pentru că aceasta a fost și va rămâne activitatea cea mai importantă a Centrului Misionar, fără de care susținerea misionară ar fi aproape imposibilă. Anul trecut, datorită acestei inițiative, peste 200 de persoane au primit zi de zi hrană la Cantina Săracilor, iar copiii din șapte grădinițe au avut ce mânca în fiecare zi. Prezența misionarilor și multe alte proiecte și-au găsit susținerea tot în această cutiuță, așa încât le mulțumim tuturor celor care au acceptat să ne ajute prin "Cutia Speranței".

Cine poate participa?

"Cutia Speranței" poate fi luată acasă de oricine - copil, tânăr, adult sau familie - și va purta în sine jertfa fiecăruia din timpul Postului Mare. Fiecare cutiuță care se va întoarce, va arăta disponibilitatea de a împărți cu ceilalți binecuvântările lui Dumnezeu.

Ce proiecte putem susține prin această cutiuță?

Anul acesta vrem să continuăm proiectele vechi, cum ar fi: "Hrana zilnică pentru grădinițe", "Cantina săracilor", "Cisterne de apă" din Kenya; iar în Coasta de Fildeș, să dăm o mână de ajutor la finalizarea spitalului catolic. Mulți copii, oameni săraci și misionari s-au bucurat în 2017 de ajutorul acestei cutiuțe, sperăm să îi putem bucura și anul acesta.

Un gând final.

Excelențele voastre, cucernici părinți, dragi persoane consacrate, iubiți credincioși și oameni de bună voință, ne încredințăm rugăciunilor și ajutorului dumneavoastră, mulțumindu-vă pentru toată încrederea și susținerea de până acum.

Domnul să vă răsplătească!

Pr. Florin Petru Sescu
director al Centrului Misionar Diecezan

(Se recomandă ca în prima Duminică din Post să se împartă cutiuțele, iar în Duminica Divinei Îndurări să se strângă; dar fiecare parohie hotărăște cum crede mai bine de cuviință).


 

lecturi: 100.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat